indira juratek

Vježba: de-manifestacija kao put do ispunjenosti

 

Mnogo sam vam pisala kako uspješno manifestirati, a danas ću vas naučiti kako de-manifestirati. Iako se čini da je to suprotno ili da se radi o poništenju manifestacije, zapravo ću govoriti o prihvaćanju i zahvalnosti za ono što imamo.

Društvo se načelno vodi utrkom za stalno nečega više što proizlazi iz usporedbe s drugima i osjećajem da moramo imati veću kuću, veći stan, noviji auto, najmoderniju odjeću… U toj konstantnoj utrci za nečim što nemamo izgubili smo slobodu. Vođeni mitom „nedovoljno dobroga“ neprestano popravljamo, smišljamo, planiramo, lovimo… U svemu tome mnogi su izgubili povjerenje u božanski plan za nas te zaboravili na zahvalnost za sadašnji trenutak. Tu nastupa de-manifestacija: lagani odmor od velikih planova i ideja.

Predahom od „utrke“ centrirat ćemo se, bit ćemo prisutniji u sada, bit ćemo čišći, protočniji i zahvalniji za sve čime smo darovani. Lakše ćemo se povezati sa svojim unutarnjim bićem te puni energije i svijesti o onome što nam je zaista potrebno s lakoćom manifestirati one prave stvari/ljude/događaje u naš život. Manifestirat ćemo ono što nam je potrebno kako bismo živjeli kreativan život ispunjen svojom najdubljom svrhom. Nećemo imati potrebe željeti manifestirati ono što mislimo da moramo, već ono što istinski želimo.

indira juratek

@indira.juratek

De-manifestacija je način koji će nam pomoći ukloniti smetnje koje nas sprečavaju da doživimo čisto blaženstvo koje nam je dostupno u sadašnjem trenutku.

Za razliku od manifestiranja čime kreiramo nešto što želimo u svom životu, de-manifestacija nas podsjeća na ono što već imamo. Kako bi ovo funkcioniralo trebamo vježbati uvidjeti, razumjeti i osjetiti neobično u uobičajenom. Fokus prebacujemo na svjesnu zahvalnost za ono što nam je dano i što imamo.

Radujemo se naoko uobičajenim i malim stvarima, čudimo se listu, cvijetu, pčelici, uživamo u noćnom nebu prepunom zvijezda, divimo se Mjesecu u svim njegovim fazama.

De-manifestacija je podsjetnik kako je spoznaja blaženstva, pronalaženje sebe te prisjećanje na svoju vrijednost najvažnije čime se trebamo pozabaviti u svom životu. Kada ovako promatramo vlastiti život prihvaćamo i ups i downs, a težimo srednjem putu – miru, zenu i harmoniji.

indira juratek

@indira.juratek

Vježba: ritual de-manifestacije

Najbolji rezultati od ovog rituala postigli bi se u izolaciji. S obzirom na pandemiju i neobične uvjete života imamo priliku bez većeg uplitanja u trenutnu rutinu posvetiti se ovom ritualu. Što je dulji vremenski period u kojem ovo radite rezultati će biti bolji, ali za početak probajte posvetiti barem jedan dan ili vikend ovome. Učinite to za svoj self-care i wellbeing.
Za vrijeme provedbe rituala držite se podalje od svih distrakcija – mobitela, TV-a, ljudi, knjiga, šopinga…
Bit je da ste sami i u tišini. Osjetite kako je teško samo sjediti sa sobom u tišini. Probajte doći do odgovora na ova pitanja:

Kakav bi osjećaj bio kad bih znao/la da sam dovoljan/na?
Kakav bi osjećaj bio prestati razmišljati o onome što slijedi i sjediti s onim što je sada?
Kakav bi osjećaj bio ne morati uvijek težiti k više?
Kakav bi osjećaj bio da se samo prepustiš sebi?

Da biste se dodatno očistili i uzemljili dok provodite ritual dio dana posvetite boravku u prirodi. Primijetite ljepotu prirodnog svijeta kad izađete u šetnju, „isključite mozak“ i skinite se s toksičnih životnih navika. Primijetite svoje tijelo nakon toga. Koliko je umorno i odsječeno od duše?

Moguće je da dobijete znakovite snove u ovom periodu. Obratite pozornost.

Osjetite koncept vremenskog pomaka – osjetite koliko dan može biti dug.

Osjetite sebe ogoljenu/og od života.

Dobro je, zar ne?

Iz te točke moći i jasnoće manifestirajte ono što vam je potrebno za vaše najveće i najuzvišenije dobro.

Vaša Svjetlosna!

indira juratek

@indira.juratek

 

Više o vježbama za osobni razvoj pročitajte ovdje. 

 

Indira Juratek

 

Foto: Marina Ćosić

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.