Voda – esencija života

kako meditirati
Kako meditirati – kratki vodič za početnike
24. svibnja 2020.
svijet je moj dom
Dobra knjiga: Svijet je moj dom
29. svibnja 2020.

 

”Ako ćemo vodi dati zahvalnost i ljubav ona će nam vratiti zdravljem i radošću.” Dr. Masaru Emoto

Voda (lat. aqua, grč. hidor) pokriva više od 70 % ukupne površine Zemlje. Život na Zemlji počeo je u vodi, stoga ne čudi da upravo voda čini oko 75 % ukupne mase ljudskog organizma. Bez vode život na Zemlji bio bi nemoguć. Njena uloga je mnogoznačna. Ona je život, zdravlje, prehrana, stanište, regulator klime, ali i mnogo više od toga.

voda

Svojstva vode

Jeste li znali da znanstvenici do danas nisu otkrili što je to točno voda?! Dobro je poznato da se kemijski sastoji od dva atoma vodika i jednog atoma kisika (H2O). Voda sadrži mnoge anomalije koje do danas zbunjuju modernu znanost. Ali bez ijedne od tih anomalija ne bi niti bilo života kakav poznajemo.

Još uvijek je neobjašnjivo zašto vodu u prirodi pronalazimo u sva tri agregatna stanja – krutom, tekućem i plinovitom. Nije jasno ni kako se kapilarima penje uz stabla prelazeći i desetke metara dok ne stigne do lišća. Od svih tekućina upravo voda ima najveću površinsku napetost što omogućava kukcima hodanje po njenoj površini. Na cijeloj planeti nema ničeg mekšeg i podatnijeg od vode. Ali ona je istovremeno i čvrsta i jaka. Voda je najjače otapalo na Zemlji i jedina tvar u Svemiru koja apsorbira svoje elektromagnetsko zračenje.

Ali nevjerojatna svojstva vode ne završavaju tu. Početkom 21. stoljeća istraživanja o vodi su procvala. Znanstvenici su došli do nekih fascinatnih otkrića. Pa krenimo skupa u njen magičan svijet!

voda

Moderna istraživanja vode

Trodimenzionalna struktura vode pokazala se ključnom u istraživanjima. Molekule vode se skupljaju u grupe koje se nazivaju klasteri, a pretpostavlja se da su ti klasteri memorijske jezgre na koje voda kao na magnetofonsku vrpcu zapisuje sve što vidi, čuje i osjeća, a potom pohranjuje te informacije. Voda je kompjuter, memorija i tekući kristal. Znanstvenici su dokazali da svaka stanica memorije vode ima 440 000 informacijskih panela, od kojih je svaki odgovoran za svoju vrstu interakcije s okolinom! Kemijski sastav vode ostaje nepromjenjen, dok se njena struktura mijenja ovisno o tome s čime je bila u kontaktu.

voda

Jedan od pionira u istraživanju svojstava vode, dr. Masaru Emoto, promatrajući mikroskopski kristalnu strukturu smrznute vode primijetio je da se voda iz grada i iz prirode razlikuje. Prirodna voda ima ljepšu i skladniju kristalnu strukturu. Također je primijetio da kristali vode gube skladnu geometrijsku strukturu kada se voda izloži agresivnim zvukovima, dok uz opuštajuću ili klasičnu glazbu zauzimaju simetričan položaj.

Živa i mrtva voda te kako oživjeti mrtvu vodu

U prirodi se voda kreće u prirodnim vrtlozima, spiralno prema središtu spirale. Takvu vodu nazivamo strukturiranom, živom vodom. Ona sadrži informacijski sadržaj. Nasuprot tome imamo nestrukturiranu, mrtvu vodu koja ne sadrži informacijski sadržaj. To je voda koja kroz cijevi, koje lome njenu strukturu, dolazi u naše kućanstvo. Na svom je putu do naših domova izgubila i onu važnu životnu energiju koju ima na prirodnom izvoru i koja ju čini blagotvornom. Također, mrtva voda ne sadrži različite prirodne minerale koje živa voda prirodno sadrži. Stoga ona prilikom prolaska kroz naše tijelo crpi minerale iz tijela. Voda u bocama koju kupujemo u dućanima je također primjer mrtve vode. Takvu vodu treba oživjeti kako bismo iz nje dobili maksimum blagodati za naš organizam.

Emocije, pozitivne i negativne, imaju najjači utjecaj na vodu. Znanstvenici su došli do zaključka da ljubav stabilizira molekule vode, dok ih agresija uništava. Već spomenuti dr. Emoto u svojim je pokusima na boce ili čaše vode zalijepio različite poruke (volim te, mrzim te, itd.). Pozitivna riječ rezultirala je formiranjem predivnih kristala, dok je negativna rezultirala raspadajućim kristalima. Analize rezultata pokusa dr. Emota pokazuju kako je voda izuzetno rječita u interakciji sa svojom okolinom. Jedan od najljepših kristala oblikovale su riječi ”ljubav i zahvalnost”. Kako se naše tijelo sastoji od velike količine vode, možemo zaključiti kako negativne emocije i misli utječu na stanje našeg organizma. Svakome od nas dostupna je ova jednostavna tehnika impregnacije vode koju pijemo pozitivnim mislima, čime zasigurno možemo doprinijeti harmoniji našeg tijela.

horoskop ribe

Ukoliko se vodi obraćate s ljubavlju i zahvalnošću i takvom vodom npr. zalijevate biljke te će biljke rasti pravilno i brže, trebat će im i do 30 % manje vode za život, a davat će i veće plodove pune vitamina i minerala! Naši su preci pretvarali vodu u lijek koristeći srebrne posude. Danas je to najbolji antibiotik koji možemo proizvesti – srebrna voda.

Živa je voda prirodna i čista voda iz izvora ili takozvana informirana, programirana ili energizirana voda.

Voda se može programirati na više načina – uz pomoć glazbe, boja, fraktala, molitvi, afirmacija, orgonske energije.

Programiranjem vode ne samo da se vraća njezina prirodna struktura, već se i smanjuje njezina genotoksičnost (onečišćenost teškim metalima, klorom i pesticidima).

voda

Kako pravilno piti vodu

• Popijte 2-3 gutljaja vode. Ako progutate previše vode odjednom vaše tijelo zapravo ne upija tu tekućinu. Većina toga samo prođe kroz vas.

• Temperatura vode treba najmanje biti sobna. Toplo je uvijek bolje. Hladna i ledena voda doslovno gasi vašu probavnu vatru.

• Pijte tijekom cijeloga dana, a ne samo kada ste žedni. Žeđ je prirodni poriv koji se javlja kada ste već dehidrirani!

• Vaš urin najbolja je provjera je li vaše tijelo dovoljno hidratizirano. Trebao bi biti prilično bistar i boje slame, nikako taman. Vaše usne su još jedan pokazatelj. Ako su suhe, vjerojatno je vaše tijelo dehidrirano. Ako patite od glavobolje, vrtoglavice i/ili ste pospani i umorni, uzrok bi mogla biti dehidracija.

ocean

Od kuda voda potječe?

Prema učenju dr. Emotoa informirana voda nastaje u Svemiru, u intergalaktičkom prostoru. Na Zemlju se spustila pomoću kometa i formirala prve oceane.

Naš DNK funkcionira upravo zahvaljujući vodi, DNK je naime nosač vode, a time i nosač informacije.

Voda je multidimenzionalno kolektivno zrcalo koje pamti sve. Kompletna evolucija je zapisana u našim oceanima. Slana voda je pokazala otpornost prema brisanju informacija. Ali ako krenemo dalje u onečišćenje naših voda uništit ćemo tu informaciju, našu vezu s precima i naše zdravlje! Stoga je danas, više nego ikada, bitno očuvati čistoću vode na Zemlji.

“Voda posjeduje sposobnost umnažanja i pamćenja informacija. Mogli bismo reći da voda oceana pamti stvorenja koja žive u oceanu. Ledenjaci bi mogli sadržavati milijune godina povijesti našeg planeta. Voda kruži planetom, teče kroz naša tijela i širi se čitavim svijetom. Kad bismo bili u stanju pročitati informacije sadržane u pamćenju vode, čitali bismo pripovijest epskih razmjera. Razumijevanje vode donosi nam razumijevanje Svemira, prirodnih čudesa i samoga života.” Dr. Masaru Emoto

 

 

 

Foto: Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.