ZEN tarot – Avantura

BUDI DOBRO ADVENTSKO DARIVANJE: Knjiga “Pjesma nad pjesmama iz Ulice Palermo”
5 prosinca, 2022
BUDI DOBRO ADVENTSKO DARIVANJE: Marinski Heartmades kuglica za bor
6 prosinca, 2022

 

Kada je duh avanture u nama mi se krećemo poput ovog djeteta. Puni smo povjerenja, tamu ostavljamo iza sebe i koračamo prema dugi svjetlosti, idemo korak po korak vučeni znatiželjom nepoznatog.

Avantura zaista nema ništa s planovima, mapama, programima i organizacijom. Kada izvučemo kartu Duge ona nam ukazuje da se avantura nalazi posvuda – kod kuće ili u uredu, u divljini ili u gradu, u kreativnom projektu ili u našem odnosu s drugima. Kad god se s dječjim povjerenjem pomaknemo u novo ili nepoznato, iskreni, otvoreni i ranjivi, čak i najmanje sitnice života nam postaju najveće avanture.

Zen nas uči da istina nema nikakve veze s autoritetom, istina nema veze s tradicijom, istina nema ništa s prošlošću – istina je radikalna, osobna realizacija. Moraš doći do toga.

Jedino sigurno je – potraga za vlastitim znanjem je vrlo, vrlo opasna. Nitko ti ništa ne garantira. Kada su Osha pitali može li garantirati bilo što, odgovorio je da ne može garantirati ništa. Jedino da može garantirati opasnost, to je jedino sigurno. Može garantirati dugu avanturu s mnogo šanse da se pođe krivim putem i nikada ne stigne na cilj. Ali jedno je sigurno – sama potraga će ti pomoći da rasteš.

Jedino što se može garantirati na duhovnom putu je rast. Opasnost će biti tamo, žrtva će biti tamo, svaki dan ćeš se kretati u nepoznato, neistraženo, i nećeš imati kartu da ju slijediš niti vodiča da te vodi. Da, postoji milijun opasnosti zbog kojih možeš skrenuti s puta i izgubiti se, ali to je jedini način na koji možemo rasti.

Nesigurnost je jedini put za rast, suočiti se s opasnošću je jedini put za rast, prihvatiti izazov nepoznatog je jedini put za rast.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.