ZEN tarot – Nevinost

Svjetski dan mentalnog zdravlja: Mentalno zdravlje kao univerzalno ljudsko pravo
10. listopada 2023.
Zašto kuhati kod kuće znači više od samih obroka: dublje veze u digitalnom dobu
12. listopada 2023.

 

Muškarac na ovoj slici zrači dječje zadovoljstvo u svijet oko sebe. Oko njega se osjeća milost, jer je kod kuće sa sobom i pomiren sa svime što mu je život dao.

Život oko sebe doživljava kao bezbrižnu igru; on je u vremenu otpuštanja, relaksacije i životne slatkoće. Sve to je rezultat njegove prisutnosti, refleksija njegovih vlastitih kvaliteta.

ZEN nas uči da ako odbacimo znanje i sve što ono nosi sa sobom – svoje ime, identitet, sve, jer ovo su ti dali drugi – ako odbaciš sve što ti je dano od drugih otvorit će se potpuno nova dimenzija tvog života – nevinost.

Ovo će biti žrtvovanje tvoje persone, osobnosti, ali će dovesti do uskrsnuća tvoje nevinosti – postat ćeš ponovno dijete, ponovno rođen.

Nevinost koja izranja iz dubokih životnih iskustava je djetinja, ali nije djetinjasta. Dječja nevinost je prekrasna, ali ignorirajuća. Ona će biti zamijenjena nepovjerenjem i sumnjom kako dijete raste i uči da svijet može biti opasno mjesto puno neprijatelja. Ali nevinost života proživljenog do srži je vrelo mudrosti i prihvaćanja čuda stalne promjene života.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.