ZEN tarot – Okretaj unutra

Brené Brown: Snaga ranjivosti – 15 citata koji će vam promijeniti pogled na ranjivost
20. rujna 2023.
Osjećate se umorno, iscrpljeno, bez energije? Probajte ovaj prirodni suplement prepun moćnih biljaka
21. rujna 2023.

 

Žena na ovoj slici je smirena. Ona samo promatra antikvitete uma – ne sudi, ne trudi se zaustaviti ih, ne identificira ih, promatra ih kao da su vozila na cesti ili valovi na jezeru.

Antikviteti uma su pomalo i zabavni dok iskaču i uskaču pokušavajući privući tvoju pozornost i ponovno te uvući u igru.

Okretaj unutra zapravo nije okretaj uopće. Ići unutra je jednako ne ići nikuda. Kada mnogo vremena trčiš za ovom i onom željom i uvijek dolaziš samo do frustracije počinješ shvaćati da svaka čežnja donosi bijedu. Kroz čežnju nema ispunjenja. Kada jednom vidiš istinu – da te trčanje za čežnjama ne vodi nikuda ti staješ. Ne radiš nikakav napor da bi se zaustavio. Pokušaš li se silom zaustaviti ti trčiš ponovno. I dalje čežneš – da se zaustaviš.

Sva putovanja su putovanja prema van. Prema unutra nema putovanja, jer kako bi se moglo putovati tamo gdje oduvijek jesi. To je okretaj unutra. Sada vidiš da to uopće nije okretaj, to je jednostavno prestanak trčanja prema van.

Razviti dar kojim se možeš distancirati od uma je jedan od najvećih blagoslova. Zapravo cijela priča oko meditacije se vrti oko toga – ne ponavljanje mantre ili afirmacije već promatranje uma kao da on pripada nekome drugome. Sada je vrijeme kada možeš gledati s odmakom bez toga da se uvučeš u dramu. Razmazi se jednostavnom slobodom okretaja unutra i promatraj kako meditacija u tebi raste i produbljuje se.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.