parallax background

ZEN tarot – Usporavanje

Little Lulu – preslatke lutkice s tajanstvenim džepićem koji pomaže i malima i velikima
7. listopada 2023.
Bogatstvo u tvojim rukama: Kako stvoriti Feng Shui financijski oltar
8. listopada 2023.

 

Vitez Duge je podsjetnik da baš kao ova kornjača naš dom nosimo sa sobom kuda god pođemo. Nema potrebe za žurbom, nema potrebe da drugdje tražimo sklonište. Čak i kada se pomičemo u dubine emocionalnih voda, možemo ostati samostalni i nevezani.

Došlo je vrijeme kada si spreman/na otpustiti sva očekivanja koje si imao/la od sebe ili drugih ljudi i preuzeti odgovornost za sve iluzije koje možda nosiš sa sobom. Nema potrebe išta činiti osim odmarati u punoći onoga što sada jesi.

Meditacija je tip medicine – koristi se samo za vrijeme. Jednom kada naučiš kvalitetu tada više ne trebaš ponavljati neku posebnu meditaciju, tada se meditacija mora širiti tvojim životom.

Hodanje je Zen, sjedenje je Zen.

Što je onda kvaliteta? Budno, oprezno, veselo, nemotivirano, centrirano, voljeno, protočno, hodanje. A hodanje je zapravo tumaranje. Voljeno, oprezno, budno, čovjek sjedi, nemotivirano – ne sjedi iz nekog posebnog razloga, već samo uživa u tome kako je lijepo samo sjediti i ne činiti ništa, kako se opustiti…

Poslije duge šetnje sjedneš pod drvo dok te povjetarac hladi. U svakom trenu čovjek treba biti opušten sa sobom – ne truditi se poboljšati, ne činiti ništa.

Hodanje je Zen, sjedenje je Zen,

Pričanje ili tišina, pokret, ne-pokret,

Suština je u opuštenosti.

Suština je u opuštenosti – to je ključna riječ. Suština je u opuštenosti – to je ključna tvrdnja.

Čini što god činiš, ali u najdubljoj jezgri ostani opušten, smiren, centriran.

Nestanak želja, nada i snova stvara prostor za novu kvalitetu mirnoće i prihvaćanja onoga što je, a ti si sposoban/na pozdraviti ovaj razvoj na način kako nikad prije nisi bio/la. Uživaj u ovom usporavanju, u odmoru i spoznaji da si već kod kuće.

zen tarot

 

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.