parallax background

Koje kristale odabrati za pojedine namjere i životna područja

vizualizacija
Vježba vizualizacije: Tvoja vizija budućnosti
rujan 10, 2021
zobeni keksi
Zobeni keksi s kvinojom i tahinijem: odličan snack na poslu ili u školi
rujan 12, 2021

 

Svaki kristal ima jedinstvenu vibraciju pa je odabir kristala s kojim želiš raditi izrazito važan. Poznate su kvalitete i moći pojedinih kristala što omogućava lakši odabir.

Rad s kristalnom iscjeljujućom energijom vrlo je suptilan te iako savjeti poput ovih ovdje mogu pomoći da ne lutaš zapamti da je najvažnije otvoriti um i srce i povezati se s kristalima. Prilikom odabira dopusti da te intuicija povede. Tada je njihov pozitivan učinak na tvoj život najveći.

Koje kristale odabrati za pojedine namjere i životna područja

Ahat – balansira energije te donosi osjećaj samopouzdanja
Ahat je među najrasprostranjenijim kristalima na svijetu. Nalazimo ga na svim kontinentima. Dolazi u raznim bojama, od kojih su neke vrlo žive, zbog čega je omiljen u izradi kristalnog nakita. Ahat je izrazito zaštitnički kamen, koji štiti od negativnih utjecaja i loših snova. Među poznatijim ahatima mogu se izdvojiti bijeli ahat, vatreni, mahovinasti itd.

Ahat bijeli je simbol duhovne čistoće, ravnoteže i mira. Ublažava agresivno ponašanje te pojačava volju za životom. Nazivaju ga i kamenom nade. Izvrstan je u liječenju kožnih oboljenja i samog raka kože. Smanjuje osjetljivost kože na Sunce pa ga se preporučuje nositi prilikom veće izloženosti Suncu.

Ahat mahovinasti je kristal snažne pozitivne energije. Njegova povezanost s prirodom je velika i pomaže vidjeti ljepotu u svijetu koji nas okružuje. Izvrstan je za oslobađanje starih obrazaca i uvjerenja, pročišćava dušu i um i otvara vrata novog, vodi u promjenu. Otklanja strahove i duboko ukorijenjene nervoze te time donosi stabilnost i uzemljenje. Budi optimizam i pojačava samopouzdanje.

Ahat vatreni ublažava bijes i vraća pozitivno raspoloženje. Pojačava koncentraciju i pamćenje. Povezuje nas s Majkom Zemljom.

Amazonit – kristal komunikacije koji te potiče da budeš svoja najbolja verzija
Amazonit se smatra kristalom komunikacije. Nudi umirujuću energiju koja donosi integritet te podržava usklađivanje s temeljnim uvjerenjima i vrijednostima i povezanost s višom sviješću.

Ako imaš problema s izražavanjem sebe, ako trebaš naučiti postaviti granice ili probuditi suosjećanje, amazonit je pravi izbor za tebe. Potiče samodisciplinu, uči istini i iskrenosti, koja donosi jasnoću i slobodu da preneseš svoje najdublje misli i osjećaje. Amazonit oslobađa od emocionalnih trauma i otvara novi svijet bez straha i prosuđivanja. Potiče te da budeš svoja najbolja verzija čemu trebamo svi težiti za dobrobit čovječanstva.

zoe narukvice

Ametist – kamen unutarnje mudrosti i znanja
Ametist ima moć smiriti razdražljivost, smanjiti stres, uravnotežiti promjene raspoloženja i raspršiti ljutnju čime dovodi u stanje spokoja. Za onog tko je sklon multitaskingu i radi sto stvari odjednom, ametist je izvrstan izbor.

Ametist se smatra mostom između neba i zemlje te je odličan za meditaciju. Pojačava intuiciju i vodi do drugih dimenzija svijesti. Otklanja strahove i nemire, olakšava um, smiruje energije i smanjuje tjeskobu. Donosi miran i spokojan san zbog čega je izvrstan kristal kod problema s nesanicom. Pomaže u liječenju od ovisnosti.

ametist

Akvamarin – kamen unutarnje istine koji potiče samoekspresiju
Akvamarin se smatra kristalom istine. Sadrži umirujuću energiju koja budi povjerenje i potiče samoekspresiju. Omogućuje da istražimo tko smo doista i olakšava nam prihvaćanje samih sebe.

Uklanja sumnje, strahove i blokade nastale nečistim mislima i govorom, odbacuje očekivanja okoline i daje nam priliku da budemo predivno i jedinstveno autentično svoji. Kada živimo svoju istinu lakše koračamo putem koji je namijenjen samo nama.

Aventurin – povećava kreativnost i maštu te donosi radost i sreću
Aventurin je poznat kao kristal novih prilika i donosioc sreće. Jača odlučno razmišljanje te budi kvalitete vođe. Njegova umirujuća energija budi kreativnost i maštu te otvara um beskrajnim mogućnostima.

Smatra ga se kristalom prosperiteta na svim životnim poljima. To je kamen vodstva i ustrajnosti te često pomaže i uspjehu u karijeri. Podržava rast, promjenu, potiče povjerenje, budi motivaciju i optimizam. Najviše djeluje na srčanu čakru, Anahatu, koju štiti od prodora vanjske energije.

Crni turmalin – najjači zaštitnik među kristalima
Od svih kristala ovo je najjači zaštitni kamen. Stvara oko nositelja zaštitni omotač te tako štiti od vanjskih utjecaja, raznih zračenja, bolesti te ljudskih energija. Razbija sve vrste blokada – emocionalne, mentalne, duhovne te organske. Vodi do najskrivenijih predjela podsvijesti gdje čisti blokade te nas oslobađa od njih. Otvara kanale između pojedinih čakri kako bi energija mogla nesmetano kolati.

zoe narukvice

Citrin – donosi bogatstvo i obilje
Citrin je od pamtivijeka poznat kao kamen obilja i Sunca. Istodobno donosi utjehu i novu energiju, potiče maštu i transformaciju ciljeva u stvarnost. Potiče optimizam i duhovno bogatstvo. Usredotočuje na manifestaciju, pomiče fokus s nedostatka na zahvalnost, potiče velikodušnost.

Pomaže regeneraciju tijela i ozdravljenje. Izvrstan je za solarni pleksus gdje uklanja nemire, nezadovoljstvo i strahove, donoseći mir i unutrašnju harmoniju. Snažno djeluje na čovjekov imunitet i čišćenje od toksina.

Kome je potrebno više novca u životu preporuča se nositi ga u novčaniku. Učinak je nevjerojatan!

Gorski kristal – potiče jasnoću mišljenja
Ovaj kristal se smatra kristalom svih kristala, pruža beskonačnu svjetlost i čistoću. Smatra se da bi ga trebao imati svaki čovjek i svaki dom. Zamjena je za svaki drugi kristal. Drugi kristali se također mogu puniti u posudi s gorskim kristalom.

Ima mogućnost bilo koju negativnu energiju pretvoriti u pozitivnu. Podržava i uravnotežuje mentalne i fizičke ravnine s emocionalnim i duhovnim planovima. Potiče jasno i čisto razmišljanje što nas vodi prema božanskoj svijesti.

Gorski kristal nas pročišćuje, otklanja blokade, karmu, uči nas tko smo i vodi nas našim svijetlim putem.

gorski kristal

Jaspis – donosi hrabrost i snagu
Jaspis često nazivaju velikim njegovateljem i majkom kristala. Simbolizira vitalnu životnu energiju. Dovodi yin i yang u ravnotežu, poravnava sve čakre i jača duboku povezanost sa Zemljom. Uzemljuje svoj nositelja, pojačava hrabrost i štiti od negativnosti. Kroz vjekove je poznat kao talisman hrabrosti i važan šamanski alat. Postoji u mnogo boja i vrsta, a najpoznatiji su crveni, žuti, dalmatinac, mokait, ocean, plavi itd.

Crveni jaspis se povezuje sa zdravljem, koncentracijom, energijom, stimulira prve tri čakre te čisti auru.

Žuti jaspis pruža zaštitu prilikom duhovnog rada. Pomaže kod problema s preosjetljivim želucem, sa žuči i slično.

Jaspis dalmatinac podržava osjećaj skromnosti i strpljenja te budi umjetničku kreativnost, dok na fizičkom nivou djeluje kod regeneracije tkiva i ublažava želučane probleme. Dobar je antidepresiv.

Jaspis mokait nas u svakoj situaciju vraća u stanje mira i ravnoteže. Usklađuje fizičke i duhovne potrebe. Pomaže kod liječenja alergija, podiže imunitet, dobar je za bolesti želuca.

Plavi jaspis predstavlja vezu sa zagrobnim životom i spiritualnim svijetom. Balansira yin i yang princip.

Karneol – pomaže da vjeruješ u sebe i svoje mogućnosti
Karneol je poznat kao kristal snažne energije, koji nam pomaže da vjerujemo u sebe i vlastite mogućnosti. Budi nas iz letargije, daje vitalnost i motivira nas da pronađemo svoj put. Vibracija mu je bogata Zemaljskom energijom zbog čega je izvrstan kamen za uzemljenje. Uklanja ljubomoru, strahove i ljutnju te donosi sreću.

Labradorit – donosi ljepotu i ravnotežu
Često ga nazivaju kamenom magije, jer povećava intuiciju, budi ono mistično u nama, uvodi nas u meditaciju… Izvrstan je u stabiliziranju aure i čuvanju od negativnih energija drugih ljudi stvarajući zaštitni štit oko aure.

Onome tko ga nosi donosi predivne promjene u život – otklanja blokade, naročito one iz djetinjstva, te razgrađuje iluzije u samom njihovom korijenu. Odličan je kompanjon na putovanju samootkrivenja. Smatra se jednim od najboljih kristala za imati uz sebe prilikom meditiranja.

kristali

Lapis Lazuli – povezat će te s tvojom mudrošću
Lapis Lazuli je poznat kao kristal mudrosti. Podržava mentalnu jasnoću i otvorenost koja vodi do duboke unutarnje spoznaje ili mudrosti te je izvrstan za meditaciju i spoznaju božanske energije.

Lapis poboljšava koncentraciju, učenje, budi nadahnuće, smanjuje konfuziju… Poznat je i kao kamen prijateljstva, a izvrstan je i u odnosima u braku, jer ojačava ljubav i vjernost. Produbljuje povjerenje kako u sebe tako i u božju providnost.

Mjesečev kamen – izvor ženske snage
Mjesečev kamen nazivaju i kamenom novih početaka. To je kristal prepun ženske energije, koju svojoj nositeljici povećava, daruje mladenački izgled, ljepotu i ženstvenost. Pozitivno djeluje na ženske osobine poput nježnosti, suosjećajnosti, intuicije, plodnosti.

U život donosi sreću, nadu i ljubav. Općenito neuravnoteže osobe bi trebale nositi ovaj kristal. Potiče unutarnji razvoj duše.

mjesečev kamen

Oniks – uzemljuje i štiti
Oniks je kristal pod utjecajem Saturna. Simbol je unutarnje koncentracije, pokornosti, izdržljivosti, daje ogromnu snagu nosiocu.

Smatra se da nas oslobađa dugova karme. Pomaže u razvoju duhovne zrelosti i oštroumnosti. Kada smo mentalno i fizički iscrpljeni pruža izvrsnu zaštitu. Omotava nas u ogrtač zaštite i pomaže nam da se uzdignemo novi. Njegova moćna energija stimulira sva osjetila te postajemo usredotočeni.

Nema mogućnost razgrađivanja energije, već samo njenog izvlačenja iz tijela. Zbog toga mu treba duže da se regenerira pa se preporuča koristiti ga u iznimnim slučajevima.

Rozenkvarc – kristal bezuvjetne ljubavi
Rozenkvarc donosi bezuvjetnu ljubav pa ga zovu i majkom svih kristala. Ovo je kamen ljubavi, nježnosti, brižnosti, srca, prijateljstva. Otvara srce svemu lijepome oko nas. Podaruje ljepotu i mladolik izgled.

Njegove snažne vibracije ljubavi pomažu uskladiti sve odnose. Pokazuje nam put k duhovnosti, umjetnosti, glazbi, duhovnoj kreaciji. Budi toleranciju prema drugima.

Najviše djeluje na srčanu čakru pa ga se preporuča položiti na nju kako bi očistio i umirio sve povezano sa srcem.

zoe soulmade

Tigrovo oko – simbol meditacije i transformacije
Ovaj kristal je simbol transformacije. Već i samim pogledom na njega, u igri zlatnih prelijevajućih boja, vidi se da je život vječita mijena i promjena. Pobuđuje životnu snagu, vitalnost i pojačava energiju. Budi u nama duhovno shvaćanje života i potiče želju za duhovnom realizacijom našeg ovozemaljskog puta.

Tirkiz – podaruje emocionalno i fizičko iscjeljenje
Tirkiz se smatra kristalom iscjeljenja. Nosi snažnu energiju koja nas potiče na oprost i samoprihvaćanje, što nam u zauzvrat daje iscjeljenje.

Od davnina je poznat kao kamen koji štiti od negativnosti. Ima i zanimljivu osobinu da prilikom nadolaska loših situacija ili zdravstvenih problema mijenja boju (plavi potamni, a sivkasti pozeleni). Smatra se odličnim čuvarom protiv crne magije.

Ako se osjećaš umorno, depresivno, tjeskobno, tirkiz je pravi odabir za tebe. Njegova vibracija je puna suosjećanja što utječe na razvoj jačeg imunološkog sustava i oslobađanje od briga. Uspješan je u sprječavanju napadaja panike.

Tirkiz je među najmoćnijim kristalima koji potiču brigu osobe za samu sebe, a ta briga je ključna, jer time postajemo svjesni i dajemo poruku Svemiru da smo vrijedni osjećati se dobro.

zoe narukvica

Žad – donosi harmoniju i ravnotežu u život
Žad je kamen mudrosti, pravednosti, skromnosti, milosrđa, odlučnosti. Postoji u nekoliko boja iako je najpoznatiji zeleni, koji je i najbliži srcu. Žad je kristal ljubavi i emocija. Podaruje mir, harmoniju, sreću, toleranciju. Budi suosjećanje i milosrđe.

Nudi laganu i umirujuću energiju koja podiže dušu i donosi osjećaj spokoja i duboko opuštanje.

Njegove nježne vibracije harmoniziraju cijeli organizam, a izvrstan je kod bubrežnih i plućnih problema te živaca i slabosti imuniteta.

 

Zanimaju li te kristali posjeti naš web shop i provjeri Budi Dobro merche i naš brend kristalnih narukvica Zoe. 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.