mačja kandža

Mačja kandža: prvi vjesnik proljeća u Bioandini

 

Brand Bioandina proteklih je dana objavio proširenje svog asortimana još jednim proizvodom. Riječ je o kapsulama mačje kandže. Ovom prigodom donosimo pregled nekih zanimljivosti o ovome „snagatoru“ iz netaknute prirode.

Kvaliteta tradicije u modernoj primjeni

O mačjoj kandži (Uncaria Tomentosa) mnogo toga se već zna, zahvaljujući brojnim znanstvenim istraživanjima ljekovitih potencijala ove biljke. Tako je ova loza poznata i kao „peruanska loza koja daje život“ te je izuzetno cijenjena i smatra se svetom biljkom zahvaljujući dugoj tradiciji upotrebe u narodnoj medicini.

Ime je dobila zbog trnova na stabljici koji asociraju na mačju kandžu. Na rast biljke utječe plodnost zemljišta koje je bogato organskim materijalom i specifičnim elementima (N,P, K, Ca, Mg) uz pH u rasponu od 5,3-6,1 na područjima primarnih šuma i obalama vodotoka, na visinama 500 – 750 m nadmorske visine.

Tijekom tisućljeća južnoameričko stanovništvo koristilo je ovu biljku, a zahvaljujući svojim visokovrijednim sastojcima, dobre navike starih naroda preuzimaju se i u modernome životu. Zanimljiva je činjenica da su još stare Inke poznavali i koristili ljekovita svojstva mačje kandže.

mačja kandža

Brand Bioandina proteklih je dana objavio proširenje asortimana još jednim proizvodom premium kvalitete – kapsulama mačje kandže. Primarni sastojak ovog dodatka prehrani kombinacija je atomiziranog ekstrakta i praha kore stabljike mačje kandže. Proizvod je spravljen prema stoljetnoj recepturi zahvaljujući dobivenom optimalnom omjeru postotka jedinstvenog oskindol alkaloida koji posjeduje antioksidativno djelovanje. Prisutan je i visok udio tanina i bioflavonoida te nezasićenih masnih kiselina. U jednom pakiranju nalazi se 60 celuloznih kapsula koje su pogodne za vegetarijance i vegane.

Prednosti i osobitosti proizvodnog postupka atomizacije

Atomizacija je proces sušenja raspršivanjem kod kojeg se ekstrakt raspršuje u sitne kapljice koje se miješaju s vrućim zrakom u komori za sušenje. Prašak dobiven atomizacijom ima bolja svojstva od ishodnih suhih tvari, čestice su homogeniziranije, bolje topive i imaju bolja morfološka svojstva. Atomizacijom se također postiže i veća stabilnost proizvoda te se osigurava jednostavnija primjena i poboljšava terapijski ishod uz minimaliziranje nuspojava.

mačja kandža

Bioandina kapsule mačje kandže: vrijedan saveznik u svakodnevici

Ovoga proljeća brand Bioandina proširuje svoj portfelj za još jedan moćan proizvod: kapsule mačje kandže. Baš poput pravih vjesnika koji u neumoljivoj prirodi zime uspostavljaju ravnotežu najavljujući proljeće, tako i Bioandinine kapsule mačje kandže na hrvatsko tržište donose novu snagu iz netaknute prirode. Zato ih je vrijedno uključiti u svoje svakodnevne navike.

 

Možda želite saznati još o Bioandininim proizvodima:

Ljubav za život cijeli: Bioandina proizvodi nastali na temeljima zdravlja i energije!

Maca: magični prah s Anda – moje iskustvo s korištenjem

 

Za više posjetite bioandina.hr 

 

Foto: PR

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.