parallax background

Barbara Munjas ima novi očaravajući singl o prepoznavanju “Kad tad”

30. rujna 2021.
cvjetača
Pikantni nuggetsi od cvjetače savršen su snack za jesenje večeri
30. rujna 2021.
mjesečni horoskop listopad
Mjesečni horoskop za listopad 2021.
1. listopada 2021.

 

Uvijek posebna i svoja Barbara Munjas predstavlja očaravajuć novi singl “Kad tad” koji nosi vedru, refleksivnu atmosferu u kojoj je moguće prepoznati trenutak.

“Ono što je nastalo kao pjesma u kazalištu za kazalište, od samog trenutka nastajanja je, barem meni, bilo jasno da to neće biti njezin jedini život već da će izaći i kao singl. Ona je bilješka jednog trenutka, priča o sinkronicitetu, dogovoru duša, o onim čudnim, uzbudljivim osjećajima kada za tek upoznatog stranca osjećate kao da ga poznajete čitav život i osjetite posebnu vezu. S druge strane ovo je priča o pozdravu, rastanku, nevidljivom prisustvu, o nadi koja ostaje u optimizmu i vjeri u bolju budućnost jer nije uvijek pravi trenutak za stvari koje želimo i osjećamo.

Pjesma ima jedan “sve će bit ok” generalni stav i poruku, zato što ako je nešto suđeno dogodit će se kad tad, ako ne u ovom životu onda u sljedećem ili se dogodilo u nekom od prošlih pa sada osjećamo eho prijašnjih događaja pod velom mistike.. Kada susretnemo srodnu dušu mi zapravo susrećemo nepoznati dio sebe i u spotu je fokus na toj ideji. Za mene ova pjesma predstavlja vječnu nadu.”, otkrila je Barbara.

barbara munjas

Pjesma “Kad tad” je nastala za istoimenu predstavu u produkciji POU Poreč čiji su autori David Belas, Suzana Rupenović i Dario Filipović. Uz Davida Belasa režiju predstave potpisuje i Vesna Stilinović. Jedna od glavnih niti ove predstave je sinkronicitet koji se promatra kroz susret dvaju stranaca i razvoj njihovog odnosa dok čekaju tramvaj koji kasni, i na temelju čitave atmosfere i osjećaja u toj predstavi nastala je “Kad tad” koja zaokružuje priču u minimalističkom ozračju.

U duhu cijele priče i povijesti ove pjesme odlučili smo i spot snimiti u tom istom porečkom kazalištu, a spot sadrži neke detalje i radnje koji su dio predstave, no ipak prilagođeni video spotu.

Nastao u produkciji Rose-art, režiju za spot potpisuje David Belas, kameru Karla Carević i Alen Šajina, za montažu su zaslužni Pino Ružić i David Belas, za tehniku i logistiku Ivan Pisak, a asistenciju je pokrila Tea Šimičić.

barbara munjas

Glazba i tekst: Barbara Munjas
Klavijature: Alen Bernobić
Mastering: Marko Kalčić
Cover art: Ira Tomić

Pjesma “Kad tad” dostupna je na svim streaming servisima.

Foto: GLAUX Audiovisual Art

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.