Detox smoothie za dobar početak godine

Što vas pokreće kao roditelja?
10 siječnja, 2023

 

S novom godinom nekako obično svi okrenemo novu stranicu pa nastojimo uvesti promjene u vlastite živote. Nekad su drastične i velike, nekad sasvim male, ali dovoljne da nas usreće i da postanemo još bolja verzija sebe.

Najčešće promjene i odluke uglavnom se tiču prehrane jer smo postali zasićeni prerađenom i gotovom hranom, jedemo na brzinu i često ne unosimo cjelovite i nutritivno bogate namirnice. Stoga se početak godine čini kao idealna prilika za „svježi start“ u kojem ćemo svoje tijelo očistiti od toksina i nezdravih navika, koje god one bile.

Ovaj zeleni detox smoothie savršen je jutarnji napitak za razbuđivanje tijela i uma. Bogat je vitaminima i antioksidansima što će vam pružiti dovoljno energije i balansa tijekom cijelog dana.

Recept: Detox smoothie za dobar početak godine

Sastojci:
– 400 ml vode
– šaka svježeg špinata
– jedna jabuka
– sok jedne naranče
– sok pola limuna
– 2 – 3 ploškice svježeg đumbira

Sve sastojke dobro izblendajte i uživajte u svom zdravom napitku.

Druge fine i zdrave recepte potraži u rubrici DOBRA HRANA.

 

Juraj Močilac

– Oduvijek sam bio slab na kavu, kreativno izražavanje i – slatko. Ljubav prema kuhanju dogodila se u nešto kasnijoj fazi mog života kad sam na hranu prestao gledati samo kao na sredstvo utažavanja gladi i osvijestio čitavu kulturu koja stoji iza toga. Hrana je umjetnost ako je takvom napraviš. Veganstvo mi je došlo prirodno i spontano, jer vjerujem da druga živa bića ne moraju patiti kako bismo se mi nahranili. Istovremeno štitimo slabije od sebe i čuvamo svijet u kojem živimo. Uživam u bezgrešnim slastima veganske prehrane te je rado dijelim s drugima.

 

 

Foto: zlicasecera

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.