Dobra knjiga: Žensko tijelo, ženska mudrost

 

Dr. Christiane Northrup najveća je svjetska stručnjakinja za cjelovito žensko zdravlje, a njezina kultna knjiga Žensko tijelo, ženska mudrost pomogla je milijunima žena diljem svijeta da pronađu put do iscjeljenja i zdravlja.

Ova licencirana ginekologinja, nekadašnja klinička docentica ginekologije i porodništva na Medicinskom koledžu Sveučilišta Vermonta te autorica nekoliko bestselera New York Timesa, apsolutna je vizionarska pionirka na području ženskog zdravlja.

U izdanju Planetopije od 2021. dostupno nam je na hrvatskom jeziku novo prošireno izdanje knjige Žensko tijelo, ženska mudrost, knjige koju mora imati svaka žena.

Žensko tijelo, ženska mudrost (novo prošireno izdanje) Christiane Northrup

Već samim pogledom na ovu knjigu, a zatim težinom koju osjećate kada ju primite u ruku pa spoznajom da se radi o 1200 stranica teksta – postaje vam jasno da je žensko tijelo kompleksan sustav. Iako je sigurno složen i kompliciran, fascinantno je koliko je taj sustav savršen kada je u harmoniji: tijela, uma, duha i emocija. Narušeni sklad bilo kojeg faktora ove jednadžbe utječe na gubitak sklada i u drugim dijelovima. Dr. Northrup vodeća je zagovornica medicine koja tijelo doživljava kroz holističku prizmu. Kroz svoj dugogodišnji rad i predanost ženskom zdravlju i ženskoj dobrobiti dr. Northrup spojila je u jednu cjelinu brojna znanja: od klasične medicine za koju je formalno školovana preko tradicionalne kineske medicine, meditacije, raznih tehnika energetskog iscjeljivanja, nutricionizma, suvremenih istraživanja, dijagnostičkih postupaka i zahvata.

S pravom knjigu Žensko tijelo, ženska mudrost možemo smatrati biblijom ženskog zdravlja. Dr. Northrup vrlo detaljno i iz raznih uglova piše o ženskim organima, trudnoći, porodu, seksualnosti, prehrani, hormonskoj terapiji, menstrualnom ciklusu i zdravlju dojki i ostalim, za žene važnim temama. Piše i o važnosti prihvaćanja svakog razdoblja našeg životnog puta i prekrasnim promjenama i darovima koje svako od tih razdoblja donosi.

Sve što vas zanima o ženskom zdravlju i poremećajima istoga te kako pristupiti iscjeljenju i izliječenju sa što manje medicinskih intervencija pronaći ćete u ovoj knjizi.

Knjiga je bogata i iskustvima pacijentica i i žena diljem svijeta te nam na stvarnim primjerima potvrđuje kako je naše tijelo čudesno i kako se može vratiti u svoju homeostazu i harmonizirati, ako se pozabavimo problemom s prave točke. Uz savjete i korake koje autorica nudi kroz ove stranice možemo doći do optimalnog zdravlja, vitalnosti i dugovječnosti.

Neka vas broj stranica ove knjige ne obeshrabri. Knjiga je podijeljena u poglavlja i cjeline koje možete i samostalno čitati. Npr. ako imate problema s jajnicima slobodno možete pročitati tu cjelinu. Međutim, uvjerena sam da će vas pročitano nagnati da saznate i sve ostale mudrosti svog tijela.

Žensko tijelo, ženska mudrost zaslužuje sasvim posebno mjesto u životu svake žene. Posebne smo i čudesne i baš se tako i trebamo promatrati – kroz prizmu čuda koje treba njegovati u svakom njegovom dijelu: umu, tijelu i duhu.

Dr. Northrup vezu sa svojom zajednicom diljem svijeta održava preko internetske radijske emisije Flourish!, Facebooka, Twittera, mjesečnog e-glasnika i web-stranice www.drnorthrup.com.

 

Ostale prijedloge knjiga koje valja pročitati potražite u rubrici DOBRA KNJIGA.

 

 

Indira Juratek

 

 

Foto: Pexels, PR

 

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.