parallax background

Dobre vijesti: Mačke mogu pomoći djeci s autizmom

Kozmički ritual Svete Noći – Razumijevanje vremena
siječanj 3, 2022
Otvaranje krunske čakre pomoću mantre AH
siječanj 4, 2022

 

Znanstvenici su već prije dokazali da udomljavanje napuštenih mački može pomoći djeci s autizmom u smanjenju stresa i tjeskobe, dok je nova stadija pokazala da pridruživanje obitelji pomaže i udomljenim mačkama u smanjenju hormona kortizola.

Novim istraživanjem htjelo se ispitati je li možda udomljenim mačkama iz skloništa dolazak u novo, nepredvidivo okruženje stresno i opterećujuće. No, studija je
otkrila da se mačke dobro prilagođavaju svojim novim obiteljima i da s vremenom postaju znatno manje pod stresom.

autizam

Nalazi su također istaknuli zajedničku korist interakcije čovjeka i životinje, a nadovezuju se na prethodna istraživanja MU koja su otkrila da kućni ljubimci mogu pomoći u smanjenju stresa i tjeskobe kako za djecu s autizmom tako i za njihove roditelje.

Istraživanje je provedeno na Sveučilištu Missouri Research Center for Human-Animal Interaction (ReCHAI) na MU College of Veterinary Medicine.

 

Dajana Kocijan

– Crtanjem, pisanjem i čitanjem umirujem kišu misli te istražujem i širim vidike o nepoznatom. Vjerujem u vezu uma i tijela uz pomoć koje lakše kristaliziram spoznaju da nalet snage mogu uhvatiti u tragovima vlastitih slabosti. Ruke su moj najveći lijek, a ono čemu težim može se svesti na tri imperativa: voli, ljubi i čuvaj.

Foto: Pexels, Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.