božićni pokloni

Ideje za zbilja dobre božićne poklone

 

Svake godine, bez obzira koliko čarobno predbožićno razdoblje je, postoji jedna stvar koja nije toliko čarobno jednostavna, a to je odabir božićnih poklona. Nedostatak vremena i inspiracije može iscrpiti uzbuđenje te dodatno stimulirati nezadovoljstvo i kreativnu stagnaciju.

Mi vam to svakako ne želimo i zato smo u nastavku pripremili nekoliko ideja za božićne poklone te se nadamo da će vam naše ideje pomoći i barem malo inspirirati.

božićni pokloni

ALBUM SA SLIKAMA

Mnogi od vas sigurno imaju na mobitelu punu galeriju fotografija kojima ste zabilježili sve lijepe trenutke tijekom 2021. godine, a sada po njezinom završetku te iste fotografije pohranite u fizičkom, tradicionalnom obliku. Album je idealan poklon za roditelje, baku ili prijatelje jer se tako uvijek kada ste zajedno možete prisjetiti svih zajedničkih uspomena.

PERSONALIZIRANE SLIKOVNICE

Za one najmlađe na Tvornici snova možete personalizirati slikovnicu gdje su glavni likovi vaša djeca i vi. Smislenom personalizacijom želi se potaknuti djecu na upoznavanje s vlastitim bezgraničnim posebnostima, maštovitošću i hrabrosti. Likovi u slikovnicama vizualno izgledaju vjerodostojno te se u ponudi nalaze razne tematske priče pa tako i one božićne. Prije završetka narudžbe slikovnice se mogu besplatno pregledati, a postoji i mogućnost dodavanja fotografija od djece te posveta.

PLETENE KAPE

Inicijativa Da-Mogu pokrenuta je s ciljem promoviranja ručnog rada, održive mode te pružanje prilike za zapošljavanje osoba starije životne dobi, osoba s invaliditetom i socio-ekonomski ugroženih osoba. Ručno rađene pletene kape osim što donose brojne blagodati pletiljama, doprinose okolišu i griju glave malih i velikih tijekom hladnijih mjeseci. Proizvodi su izrađeni od 100 % merino vune, a raznovrsnu ponudu možete pronaći na njihovoj službenoj stranici.

BILJKE

Kućne biljke najljepša su prirodna dekoracija svakog doma, a isto tako je bitno napomenuti da uz to obavljaju važne funkcije poput pročišćavanja zraka, reguliranje vlažnosti u prostoriji, smanjuju stres i uklanjaju štetne tvari u zraku. Kućne biljke koje ne zahtijevaju puno brige su:
● Svekrvin jezik
● Zamija
● Engleski bršljan
● Zlatni puzavac
● Dracaena
● Krasula

dracaena

KNJIGA

Knjige su zaista najveće blago, čvrsta nit vodilja i neiscrpan izvor mudrosti za svaki čovjekov krivudavi put. Međusobno poticanje na čitanje i upijanje drevnih mudrosti može biti jedan od vrijednih božićnih poklona za lakše balansiranje u nepoznatim krivinama. Osim kupovine novih, razmjena knjiga je jednako vrijedan i ekonomični oblik božićnog poklona.

Veliki izvor inspiracije pronađite u našoj rubrici “Dobra knjiga”, a neke koje ističemo su:
Superprivljačitelj – Metode za manifestiranje života iznad vaših najvećih očekivanja, Gabrielle Bernstein
Mala filozofija ptica, P.J. Dubois i E. Ruosseau
Walden – život u šumi, Henry David Thoreau
Žensko tijelo, ženska mudrost, Christiane Northrup
Četiri sporazuma sa samim sobom, Don Miguel Ruiz
Dječak, krtica, lisica i konj, Charlie Mackesy
Stvorite novo Ja, Dr. Joe Dispenza

planetopija

PREDMETI ZA VIŠEKRATNU UPOTREBU

Predmeti za višekratnu upotrebu potiču smanjenje otpada i odgovarajuću organizaciju obroka čime također nekoga možete inspirirati, a mi predlažemo:
Eko bocu za višekratnu upotrebu
Kutiju za užinu ili eko posudu za hranu

ekoboca

PLANER 2022

Za sve osobe koje vole organizaciju radnog i slobodnog vremena tradicionalnim načinom zapisivanja planova crno na bijelo. Ove godine najposebniji planer stiže upravo iz Budi Dobro radionice.

Kako se ne bi ste zatrpali u previše to-do lista, ove godine smo odlučili pripremiti vam jedan praktičan planer za koji smo sigurni da će postati vaš najbolji prijatelj u 2022. godini. Međutim, ovo nije običan planer već Vaše osobno putovanje kroz godinu. Podijelili smo ga na 12 cjelina koji simboliziraju 12 mjeseci.

Svaki mjesec počinje citatom, koji nosi energiju tog mjeseca na koju možete meditirati. Mjesecima su pridružene i biljke i njihove energije pa tako siječanj nosi energiju visibabe i simboliku novog rađanja, veljača energiju ljubičice i simboliku pobjede ljubavi, dok ćete ostalo morati otkriti po putu.

Planer je podijeljen na tjedne, što ga čini iznimno praktičnim i preglednim. Osim dodatnog označavanja neradnih dana, nismo zaboravili na one nama važne – poput mjesečevih mijena, zimskog i ljetnog solsticija, proljetnog i jesenskog ekvinocija ili pak svetkovina kao što su Yule ili Samhain. Sve što treba jednoj čarobnici ili čarobnjaku za dobru organizaciju nalazi se na ovih 65 spiralno uvezanih listova.

Planer je A4 veličine (210X297 mm) te je izrađen od najfinijeg papira, Kraftpak 225 g te Munken print cream 100 g.

Planer je nastao u suradnji urednice budidobro.com Indire Juratek i  Studia printly2love vlasnice Maje Alijagić, a možete ga nabaviti u Budi Dobro web shopu.

budi dobro

budi dobro planer

JAČANJE IMUNITETA

Imunitet je sposobnost organizma da se obrani od raznih infekcija, bolesti ili nekih drugih oblika bioloških ili kemijskih opasnosti. Budući da je danas dosta ljudi svakodnevno izloženo visokim razinama stresa, imunitet je konstantno narušen te se ponekad teško obnavlja prirodnim procesom regeneracije kroz unos svih potrebnih nutrijenata iz hrane. Stoga je vrlo važno imunitet održavati uz dodatnu suplementacijsku podrške, a nešto što možete pokloniti u tu svrhu su razni vitamini na preporuku farmaceutskih djelatnika te prirodne alternative poput čajeva, praha ječmene trave ili spiruline.

PRIRODNI PROIZVODI

Eterična ulja i proizvodi Aromara 100 % su prirodno proizvedeni proizvodi za ljepotu i zdravlje usmjereni na pružanje učinkovitih rješenja za različite tegobe, a u njihovoj ponudi možete pronaći široki asortiman aromakozmetičkih proizvoda za prirodnu njegu kože, kose i tijela.

SoulTree je ayurvedska prirodna kozmetika koja se može opisati s tri riječi: etičko, organsko i ajurvedsko. Radi se o indijskom brendu koji nudi certificirane prirodne proizvode za njegu i ljepotu s isključivo organskim sastojcima, punih blagotvornih sastojka. Više na ovu temu pisali smo na SoulTree prirodna kozmetika s ayurvedskom formulacijom.

soultree kozmetika

ULAZNICE ZA NOVA ZAJEDNIČKA ISKUSTVA

Na kraju, odmakom od konzumerizma otvaraju se vrata u svijet aktivnosti i zajedničkih iskustava kao jedno od najljepših načina stvaranja uspomena i svjesnog življenja pa tako fokusirani na trenutak bivamo u sadašnjem trenutku.

Prijedlozi za zajedničke aktivnosti:
● Kazalište
● Koncert
● Sportsko penjanje
● Yoga
● Masaža
● Slikanje i vino
● Izložba

 

Dajana Kocijan

– Crtanjem, pisanjem i čitanjem umirujem kišu misli te istražujem i širim vidike o nepoznatom. Vjerujem u vezu uma i tijela uz pomoć koje lakše kristaliziram spoznaju da nalet snage mogu uhvatiti u tragovima vlastitih slabosti. Ruke su moj najveći lijek, a ono čemu težim može se svesti na tri imperativa: voli, ljubi i čuvaj.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.