novac

Ima li dovoljno novca za sve?

 

Ima li dovoljno novca za sve? I ima li dovoljno novca za ono što ja želim?

Vrlo često živimo u uvjerenju da nemamo dovoljno i da općenito nema dovoljno novca na svijetu, jer toliko je ljudi gladno, toliko je siromašnih na rubu preživljavanja. Mislimo da si ne možemo priuštiti nešto što istinski želimo, da nema dovoljno za sve što želimo pa čak i da nema dovoljno za osnovne troškove.

Takva uvjerenja nisu rijetkost, posebno na našim područjima, jer svako uvjerenje koje se usadilo generacijama prije nas mi nesvjesno počinjemo živjeti i prihvaćati kao naše. Pa se dogodi da i kada imamo mislimo da nemamo i da je nešto za nas preskupo iako u našoj situaciji i nije.

Uvjerenja o novcu prožimaju u vrlo velikoj mjeri naš osjećaj osobne vrijednosti, jer ako mislimo da ne zavrjeđujemo više i bolje ne možemo to niti ostvariti.

novac

Prava istina je puno drugačija. Mi živimo u doba najvećeg rasta kapitala i novca i novca nikada nije bilo više nego što ga ima sada. To kako je on raspoređen, u to nećemo ulaziti u okviru ovoga teksta.

Ali trebali biste biti svjesni toga da kakva uvjerenja imamo, s koliko traumatičnih događaja i situacija su oni povezani, na koga nas podsjećaju … tolika je i naša sposobnost da kvalitetno upravljamo novcem i živimo u izobilju.

Vrlo često su ta uvjerenja naši unutarnji programi koji rade bez toga želimo li mi da rade ili ne, oni su kao hladni pogon koji vrti i radi bez ikakvog našeg utjecaja i znanja. Vrlo često iznenadimo sami sebe kada zatvorimo oči i pitamo se :”Kako se ja osjećam kada čujem ovo uvjerenje? Je li moje tijelo mirno ili imam neke neželjene emocije i reakcije?” i kada vidimo da na to uvjerenje imamo reakciju.

Svoj stav o novcu i svoja temeljna vjerovanja, ja sam kao i mnogi moji klijenti uspješno riješila pomoću tapkanja – EFT-ja.

Tapkanje je proces rada na uvjerenjima kroz koji radimo na energetskim blokadama u našem tijelu, jer svaka naša emocija se manifestira negdje u tijelu, svaku emociju možemo i fizički osjetiti. Zapravo možemo i reći da nema emocije bez fizičke reakcije.

Osnovni rad polazi od toga da otpustimo emocionalni naboj koji u nama izaziva neko uvjerenje koje nam ne služi i kroz proces tapkanja usklađujemo svoje uvjerenje s nulom na ljestvici intenziteta od 0-10 i na taj način dolaze nam razne situacije, rečenice i događaji koji su nam pomogli da to uvjerenje postane naš hladni pogon i načelo po kojem živimo iako nam to i nije bio izbor.

 

Više o EFT potraži u rubrici HEALING.

 

Danijela Medaković

– uspješno upravljati sobom i biti sam sebi prijatelj i podrška najviše je što možete učiniti za svijet. EFT nas uči tome da se trebamo prihvatiti baš takvi kakvi smo, prigrliti i ono što nam se sviđa i ono što nam se ne sviđa. Tek onda kada prigrlimo to što nam se ne sviđa dolazi iscjeljenje i promjena. I to je moja misija, biti primjer prihvaćanja sebe i života u miru i skladu sa svime oko sebe.

Više na Tapkanje.eu

 

Foto: Pexels

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.