„Još jednom“ uživamo u glazbi koju stvara Boris Štok

Mary May otvara koncertni prosinac 01/12/22 u VIB
22 studenoga, 2022
unutarnje vodstvo
ZEN tarot – Unutarnje vodstvo
23 studenoga, 2022

 

Od danas na svim streaming platformama možete poslušati „3“, treći studijski album riječkog glazbenika Borisa Štoka.

Iako je svaki novi album i prvo preslušavanje uzbudljivo putovanje samo po sebi, Boris je taj doživljaj ovoga puta dodatno začinio i istovremenom objavom trećeg singla s albuma „3“, pjesme „Još jednom“.

“Melodija gudača cijelo ljeto mi nije izlazila uz glave. Pjesma ima taj retro/vintage talijanski ugođaj, kao da je izašla iz starih serija i filmova. Ona je svojevrsni hommage Moloku i italo discou. Čim sam krenuo slagati harmonije i tekst vokal je odmah ‘sjeo’ iz prve, a zatim smo Darko Terlević i ja u studiju dobili i refren, aranžman i sve se nekako zaokružilo vrlo brzo. Pjesma je plesna i jako melodična, a ako je suditi prema reakcijama publike na posljednjem koncertu u zagrebačkom klubu Sax!, vjerujem da će se i ova studijska verzija svima svidjeti!”, rekao je Boris Štok o svom novom singlu.

S trećim albumom i ponešto drugačijim zvukom, Boris je odlučio i vizualnu priču prepustiti u nove ruke, što je sjajno. Kao i za prethodna dva singla s albuma „3“, video za „Još jednom“ djelo je talentiranog Daria Radusina, koji vrlo vješto hvata emocije u privlačnu vizualnu estetiku, redovito obojanu ponekim iznenađenjem, poput svjetla u ovom videu.

“Snimali smo u šumi, tijekom dnevnog, ali i noćnog svjetla i dobili taj malo pomaknuti SF ugođaj.” – govori Boris. O čemu se radi pogledajte i poslušajte u nastavku.

Unatoč tome što nas je silno obradovao novi Borisov album, ostaje žaljenje što je „3“ objavljen samo digitalno. Ipak smo mi na Budi Dobro u slow living modu življenja.

“Puno sam materijala napravio i snimio zadnjih godinu, dvije pa mi je bila želja da zaokružim tu priču i objavim album sada, kako bih iduće godine objavio još jedan, ali s nešto drugačijim zvukom i produkcijom. Sve se okreće digitaliji i singlovima, ali tko zna, možda ove pjesme jednoga dana izađu i na tiskanom mediju.” – ispričao je Boris, a mi smo ovo doživjeli kao obećanje da ćemo „3“ ipak jednom držati i u rukama.

Na samom kraju albuma dolazi Borisova verzija pjesme slavnog Georgea Michaela „Jesus To A Child“  što je, nakon „Love Will Tear Us Apart“ s albuma „Uvijek dio mene“, moment kojem ne možemo pobjeći – Boris odlično zvuči na engleskom! O svojoj interpretaciji pjesme „Jesus To A Child“ Boris je otkrio: “Radi se o izvedbi s orkestrom koju sam snimio i napravio s Oljom Dešićem povodom koncerta u čast Ivici Vrkiću, svim riječkim glazbenicima dragog prijatelja i glazbenog urednika radija Rijeka, koji je bio veliki fan Georgea Michaela.”

Prosinac 15. u Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku donosi prvi koncert na kojem će Boris Štok predstaviti novi album, a za njim će uslijediti i brojni drugi live nastupi i promocija novog albuma na način najdraži publici – uživo.

I da završimo stihom iz pjesme:

…neka ovaj komad neba za nas
bude svjetlo koje ispunit će mrak…

Pjesma “Još jednom” i album “3” dostupni su na svim digitalnim servisima.

 

 

Foto: Tanja Kanazir

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.