parallax background

Kroz život i planine izvan označenih staza – razgovor s Edom Popovićem

17. studenoga 2019.
prekid veze
Što kada nakon prekida i dalje emotivno ostanemo u staroj vezi?
15. studenoga 2019.
petar beluhan mayales
S Petrom Beluhanom iz Mayalesa o suncu i mraku
18. studenoga 2019.

 

U sklopu ciklusa „Planetopija srijedom u Makronovi“ 20.11. gostuje istaknuti pisac Edo Popović s kojim će moderatorica Vlasta Prohaska Jarec razgovarati o knjigama, divljini, ekologiji i povratku jednostavnom životu – temama koje su itekako aktualne u vrijeme ekološke krize čiji ćemo neizvjestan razvoj kao i prave posljedice tek otkriti.

Priroda kao sveto mjesto u kojem čovjek može pronaći smisao, ali i neophodnu tišinu, povod je razgovora s književnikom, planinarom i zaljubljenikom u Velebit, Edom Popovićem.

U svojoj knjizi Čovjek i planina vodi čitatelje tišinama Velebita i neodoljivo otvara reminiscencije na kultnu knjigu Walden H. D. Thoreaua koja nam stiže na Interliber. Kako obje knjige kao temu stavljaju čovjekov intiman odnos prema prirodi kao prostoru potrage za smislom, otkrivat ćemo u razgovoru s „hodačem“ Edom Popovićem.

edo popović

Pridružiti se možete ovom druženju u srijedu, 20.11. u 19 sati u Makronovi, Ilica 11/1. Ulaznice po cijeni od 20 kn možete kupiti unaprijed u knjižari Planetopija ili od 18:30 u Makronovi prije predavanja.

A te večeri očekuje vas promotivna prodaja knjiga Ede Popovića, nove knjige Walden H. D. Thoreaua te drugih Planetopijinih izdanja.

 

Foto: Planetopija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.