Zaustavimo tišinu u Sisku – #ZajednoZaGlazbenu

18. siječnja 2021.
luana muškić
Luana Muškić predstavila je Projekt 365 iza kojeg se krije koncept Jungove integracije Sjene
17. siječnja 2021.
uljna mješavina
Uljna mješavina za suhu kožu lica s eteričnim uljem palmarose
19. siječnja 2021.

 

Vjerujemo da ste vidjeli fotografiju iz Siska na kojoj Sara Kolar svira violončelo ispred sisačke Glazbene škole ‘Fran Lhotka’ koja je pretrpjela ozbiljne štete u potresu 29. prosinca 2020.

Osim vala emocija koje je izazvala, ova fotografija i snimka bile su uvertira u crowdfunding kampanju “Zajedno za glazbenu” u kojoj se prikuplja novac za obnovu zgrade Glazbene škole.

zajedno za glazbenu

Foto: Ivica Rakić

Glazbena škola “Frana Lhotke” centar je glazbenog života i obrazovanja u Sisku i cijelom kraju. Ujedno se u njoj nalazi i jedina velika koncertna dvorana u Sisačko-moslavačkoj županiji te je njen gubitak nedopustiv za glazbeni život ovog kraja.

Sama zgrada škole stara je 140 godina, u vlasništvu je države, a o njoj brine Ministarstvo kulture. Nakon razornog potresa dobila je crvenu naljepnicu.

Kampanja za obnovu Glazbene škole provoditi se na GoGetFunding platformi gdje se prikupljaju financijska sredstva za pomoć u obnovi i ponovnom opremanju glazbene škole s potrebnim inventarom i instrumentima. Kampanju su pokrenuli učitelji glazbene škole, a cilj je sakupiti 200.000,00 eura.

zajedno za glazbenu

Novac je namijenjen svim oblicima pomoći u ponovnoj uspostavi glazbene nastave i koncertne djelatnosti u Glazbenoj školi “Frana Lhotke” u Sisku i Područne škole u Petrinji.

Nadamo se da ćete i vi prepoznati važnost glazbenog obrazovanja i postojanje koncertne dvorane za cijeli jedan kraj. Sve informacije kako pomoći u ovoj kampanji pronađite na profilu kampanje #ZajednoZaGlazbenu

Kampanja će trajati do 28. veljače 2021. 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.