Little Lulu – preslatke lutkice s tajanstvenim džepićem koji pomaže i malima i velikima

 

Matija Hiršman, iza popularnog Instagram profila Lulu Art Flower, česta je gošća našeg portala kada želimo s vama podijeliti inspiraciju za uređenje i dekoriranje doma, blagdanskih stolova, aranžiranja cvijeća…

No, danas vas želimo upoznati s nečim sasvim novim iz Matijine kreativne radionice – Little Lulu lutkicama. Nakon što je postala mama, Matija je poželjela imati više kvalitetnijeg vremena za sebe i kćerku Lili te je odlučila promijeniti posao. Dala je otkaz na dotadašnjem poslu, u vrtiću, proširila je znanje o šivanju koje je stekla u trudnoći, a svoju maštu i djetinju radost pretočila je u lutkice. Vjerujemo da ne postoji veća ljubav od majčine pa sigurno slutite da su te lutkice predivne, nježne, radosne baš poput maminog pogleda, zagrljaja, riječi. I u pravu ste.

Matijino iskustvo u radu s djecom u vrtiću prenijela je u rad s lutkicama. Kako je pedagoške struke primijetila je što je to što male dječje glavice muči i gdje im treba potpora i podrška: od ispadanja zubića, preko dolaska brata ili sestre i slično. Danas Matija kaže da je puno toga što je osmislila napravila iz pozicije odgajatelja jer zna što djeci olakšava odrastanje. Kako je voljela rad s djecom lutkice su postale super prilika da i dalje nastavi raditi s djecom, ali na malo drugačiji način. Matija voli prirodno, zeleno, raskošno, cvijeće, dobrotu i pozitivnost. Little Lulu lutkice krase sve te osobine, a čuvaju i pokoju tajnu, a koju to možete otkriti u nastavku ako ćete pažljivo čitati.

Littlu Lulu – lutkice koje stvaraju najljepše uspomene i bude djetinju radost

Little Lulu lutkice se prvo rode u Matijinoj mašti, a onda njenim vještim rukama postanu opipljive, a u rukama vaše djece ili vas postanu i žive. Matija kaže kako su Little Lulu lutkice stvorene za djecu i odrasle u nadi da će u odraslima probuditi djetinju radost, a djeci stvoriti najljepše uspomene koje će zauvijek čuvati u svom srcu.

U Little Lulu svijetu lutkica možete pronaći mace, zečiće, vile, zubić vile mišice. Do sada su svoje domove od limitiranih lutkica i srca pronašle sirene, vrtlarice i lutkice slavljenice i mice trudnice. Ostaje nam vidjeti kakvo će se nadahnuće spustiti s nadolazećim blagdanskim danima, jer sigurni smo da Matija neće odoljeti ne pustiti u svijet i pokoju snježnu lutkicu ili lutkicu dobrih želja, otvorenog srca ili donositeljicu svjetla i radosti.

Svaka lutkica bogata je detaljima koji ju čine još posebnijom. Tako možete izabrati lutkicu zečića koji imaju podbradnjake i mrkvice, mace koje imaju posebne torbice za mišiće, zubić vile mišice čija krila veselo trepere dok brzo lete ne bi li što prije zubiće vaših mališana odnijele u carstvo Zubić vila, nježne vile imaju svoju čarobne štapiće. Lutkice imaju i odjeću: romantične haljinice, tregerice, cvjetne krune…

Matija je velika ljubiteljica mačaka i vila, a mnogi i nju samu tako zamišljaju pa ju i zovu vilom. Kako joj je ovaj mjesec rođendan došla je na ideju da razveselim sve ljubitelje vila te da listopad postane Vilinski mjesec u Little Lulu svijetu. Vile inače radi po nekoliko komada svakih nekoliko mjeseci, a ovaj put je napravila veći broj te ću svaki ponedjeljak tijekom listopada stavljati nekoliko vila koje će moći biti odmah dostupne.

Osim vila i Little Lulu mace su posebne i potpuno drugačije mace od onih koje poznajete. One su velike, odgovorne i empatične, a svoju pažnju i ljubav poklanjanju prijateljima mišićima s kojima zajedno istražuju svijet i uče ih mnogim stvarima iz svijeta odraslih. Little Lulu mace su jako dobri prijatelji djeci koji postaju brat ili sestra, jer uz njih dijete može lakše ući u ulogu starijeg brata/sestre i lakše se priviknuti na promjenu u obitelji. Uz mace dolazi torbica od eko kože u kojoj se nalazi mišić.

Lutkice koje čuvaju tajne srca

Vjerujemo da ste se već zaljubili u ove divne lutkice, a sada ćemo vam šapnuti sasvim tiho da Little Lulu lutkice imaju tajanstveni džepić u koji možete ostavljati poruke, sitnice i važne stvari, koje će razveseliti vaše dijete, dati mu podršku, ljubav i osjećaj da ste uvijek uz njega i onda kada fizički niste i da je uvijek voljeno.

Ovaj džepić mogu koristiti i odrasli, kako bi radili na svom unutrašnjem djetetu. Matija nam je otkrila kako je na ideju došla zbog svog iskustva u djetinjstvu kada je prolazila teško razdoblje u bolnici. U to vrijeme imala je plišanog medu Edu u čije je hlačice pospremila sve što ju je mučilo ili ju veselilo. Kada je medu Edu pronašla među svojim stvarima iz djetinjstva poželjela je svima kojima je potrebno pružiti tu mogućnost da lutkica bude vašem djetetu i vama sigurno mjesto i najbolji prijatelj kojem možete otkriti sve svoje tajne, razmišljanja, osjećaje. Osim što pomažu kod stvaranja lijepih uspomena, ove terapijske lutkice pomažu i kod oslobađanja unutrašnjeg tereta.

Za kraj…

Vjerujemo da su vam se Little Lulu lutkice tihim korakom i mekoćom ljepote ušuljale u srce i da vas zanima kako da i sebi i vašim najdražima nabavite jednu, dvije, tri… Za sada ih možete naručiti na Instagram profilu Little Lulu. 

 

Indira Juratek

 

Foto: Antun Hiršman

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.