parallax background

Lokalni startup Cidrani donira 100 % prihoda Centru Silver

sos selo
Upali svjetlo u srcima djece u SOS Dječjim selima i postani SOS prijatelj
14. prosinca 2021.
bio&bio
BUDI DOBRO ADVENTSKO DARIVANJE: Bio&Bio paket za najukusnije eco-friendly slastice
15. prosinca 2021.

 

Cidrani je kreirao limitiranu ediciju odležanog octa Cidrani Sense i 100% prihoda te linije donirat će Centru Silver koji provodi terapijske programe sa psima pomagačima.

Startup Cidrani koji se na tržištu istaknuo sa svojim foodtech inovacijama u ovu jesen je zakoračio s posebnom, limitiranom edicijom octa koji je odležao u bačvama u kojima je prethodno dozrio američki bourbon whiskey. Njegova jedinstvenost nije samo u procesu izrade, već i u tome što Cidrani Sense linija ima humanitarni karakter – sav prihod od prodaje limitiranog broja od 141 boce od 5 litara donirat će Centru Silver koji provodi terapijske programe sa psima vodičima za djecu s poteškoćama u razvoju, slijepe i slabovidne osobe i teško pokretne osobe.

cidrani

Cidrani Sense boca svojim dizajnom također pruža taktilno iskustvo simboličnim citatom iz Malog princa u Brailleeovom pismu otisnutom na bijeloj etiketi: “Samo se srcem dobro vidi, ono bitno je očima nevidljivo.” Time su htjeli istaknuti i važnost naših osjetila i kako nas ona vraćaju u prisutnost i istinsku povezanost sa zajednicom koja nas okružuje.

Povodom predstavljanja te linije i humanitarne akcije, 30. rujna održali su event u zagrebačkom bivšem kinu Urania, prostoru kreacije. Tom prilikom dr. sc. Marijan Alfonso Sesar, voditelj Centra Silver, najavio je kako će iznos od donacije biti namijenjen opremanju jedinstvenog prostora za senzornu terapiju beba, čime će i ta najmlađa skupina djece dobiti mogućnost rehabilitacije prilagođene svojim potrebama u Centru Silver, koji u svojim programima koristi posebno obučene pse pomagače.

cidrani

“Ovom inicijativom htjeli smo pokazati da smo kao društvo jaki samo onoliko koliko pomažemo drugima. Vjerujemo da zajedno, kroz akumulirane, malene, naočigled neznatne radnje, možemo promijeniti svijet,” istaknula je Nika, suosnivačica Cidrani startupa. Navela je i kako je Cidrani Sense linija nastala kao rezultat sljubljivanja tri jednostavna sastojka, a to su ocat, hrast i vrijeme, te da je svaka boca numerirana kako bi se osigurala transparentnost doniranja kompletnog prihoda od prodaje.

cidrani

KAKO DONIRATI

Za podršku akcije kupovinom boce Cidrani Sense odležanog octa, dovoljno je poslati upit na cidrani@cidrani.com kako bi vam Cidrani tim poslao podatke za uplatu. U svrhu transparentnosti otvorili su zaseban račun za donacije. Cijena jedne boce je fiksirana i iznosi 1.490 kn + PDV te će cjelokupni prihod biti doniran Silveru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.