parallax background

Izlazak sunca na legendarnoj Barceloneti kao savršena kulisa za novi spot Maje Posavec

putovanje kostarika
Put u Kostariku – zašto su spontana putovanja najbolja?
25. siječnja 2020.
planet zemlja
2019. godina bila je druga najtoplija godina u povijesti mjerenja
27. siječnja 2020.

 

Sinoć je održano 67. izdanje Zagrebačkog festivala na kojem je svoju novu pjesmu „Daleko iza nas“ izvela i Maja Posavec.

„Daleko iza nas“ ljubavna je balada na koju su Maju inspirirale ljubavne pjesme koje je slušala u djetinjstvu.

„To su bile pjesme s mediteranskih festivala od Splita do Sanrema, ali ja sam, eto umjesto Splitskog izabrala Zagrebački (smijeh). Dakle, u njoj ima Ane Oxe, Rite Pavone, a s naših prostora mislim da je tu utjecaj Nene Belana i Doris Dragović. To je moja inačica takve balade u kojoj punim glasom pjevam o tome kako mi je slomljeno srce. “, otkrila je Maja.

A kako je nastao jedinstven spot? Maja otkirva: “Spot je snimljen u Barceloni, na popularnoj plaži Barcelonata. Odlučili smo da snimimo spot u jednom kadru. Dogovor je bio prilično riskantan; snimiti samo tri tejka, pa što ispadne – ispadne. Nije bilo druge nego dati sve od sebe u svakome od mogućih tejkova. Na plaži još nije bilo puno ljudi, more je bilo taman, sunce se dizalo brzo, gerilska ekipa je bila efikasna. Sve smo snimili do osam ujutro. Preostalo nam je otići na doručak i nastaviti uživati u jutru u Barceloni.”

maja posavec

Kroz posljednjih 66 izdanja na Zagrebačkom festivalu svoj trag su ostavili brojni izvođači, a Maja je otkrila i kakav značaj on ima za nju:

“Zagrebački festival je odličan poligon za predstavljanje nove pjesme. U nas nema puno projekata koji traže i njeguju autorstvo, tako da festival puno znači, od promidžbe do nastupa i dalje u diskografiji.”.

Očaravajućom baladom „Daleko iza nas“, Maja Posavec započinje novu godinu nakon uspješne 2019. koju je zapečatila sjajnim albumom „Večer s Cohenom“ koji već tjednima ruši rekorde prodaje.

 

Foto: PR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.