martini kupka

Martini kupka: emocionalna detoksikacija koja pomaže smiriti tijelo i um

 

Akupunktura je terapeutska tehnika tradicionalne kineske medicine koja se provodi ubadanjem iglica u određene točke na tijelu s ciljem uspostavljanja ravnoteže “Qi”, odnosno životne energije koja struji kroz tijelo.

Osnovno načelo energetskog je poimanja, a temelji se na nerazdvojnoj vezi duha i tijela. Kineska medicina bolest tumači kao posljedicu neravnoteže protoka životne energije pa se ubadanjem iglica u akupunkturne točke potiče ponovno uspostavljanje ravnoteža. Kada je “Qi” skladan i uravnotežen te teče glatko, um je miran, tijelo pokretno, a zdravlje sigurno.

Akupunktura postaje sve češći odabir pri liječenju lakših, a konstantnih oblika tegoba, no ipak nije svima pristupačna opcija. Iz tog razloga osmišljena je kombinacija eteričnih ulja pod nazivom “Martini kupka” koja se može pripremiti samostalno kod kuće, a sastoji se od eteričnog ulja:
– Tamjana
– Sandalovine
– Smirne
– Vetiver.

martini kupka

Martini kupka: emocionalna detoksikacija koja pomaže smiriti tijelo i um

“Martini” kupka emocionalna je detoksikacija koja osobi pomaže smiriti tijelo i um nakon užurbanog dana, a blend umirujućih mirisa potiču meditativno stanje uma.

Neposredno prije dermalnog apliciranja eteričnih ulja, potrebno je prvo pripremiti tijelo kako bi se sva ljekovita svojstva lakše apsorbirala u krvotok.

martini kupka

Suhim četkanjem započinje se proces detoksikacije tijela gdje se laganim do srednjim pritiskom ljušti koža, uklanjaju stari slojevi te potiče pojava nove, zdravije i sjajnije kože. Kružnim pokretima od ekstremiteta do trupa, uz pomoć krutih dlaka na četki, postiže se efekt stimuliranja kože na identičan način kao akupresura i akupunktura.

Nakon suhog četkanja, vruća kupka ili tuš pomoći će da se otvore pore za bolje znojenje i bržu apsorpciju eteričnih ulja u tijelo, a tako umasirani imaju veću mogućnost aktiviranja energije i podizanja raspoloženja.

martini kupka

Za zadnji korak, blend eteričnih ulja pomiješajte s himalajskom solju, uljem chia sjemenki i valerijana kapima i umasirajte u kožu. Po završetku sva tri koraka, umotajte se u kućni ogrtač ili veliki ručnik kako bi pore što duže ostale otvorene i upijale blagodati eteričnih ulja.

 

 

Dajana Kocijan

– Crtanjem, pisanjem i čitanjem umirujem kišu misli te istražujem i širim vidike o nepoznatom. Vjerujem u vezu uma i tijela uz pomoć koje lakše kristaliziram spoznaju da nalet snage mogu uhvatiti u tragovima vlastitih slabosti. Ruke su moj najveći lijek, a ono čemu težim može se svesti na tri imperativa: voli, ljubi i čuvaj.

 

 

Foto: Pexels

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.