luna muškić

MORPHLINES – Odvažni brend koji je privukao tri različite fotografkinje

 

Iako je brend za sada još u začetnoj fazi pa je ime podložno promjeni, trenutno se vodi pod imenom Morphlines [mɔʁflin] koje simbolizira čestu promjenu i prilagodbu.

Morphlines je kuća modnog dizajna iza kojeg stoji modna dizajnerica Ines Bašić. Bavi se konceptualiziranjem, razradom i produkcijom zasada eksperimentalnih kolekcija koje nastaju na sezonskoj bazi, dva puta godišnje. Naglasak je na kvalitetnoj proizvodnji uz multidisciplinaran pristup idejnim rješenjima koncepta kolekcije. Kroz proizvedene odjevne komade u nositelju se žele probuditi oni zamrli osjećaji slobode i inspiracije koje su svi osjetili barem jednom kao djeca u igri. Odjevnim predmetom se međuostalom nositelju želi pomoći da izađe iz svoje kože, iz okvira unutar kojeg se vidi na svakodnevnoj bazi te da doživi nešto novo u sebi i o sebi.

Ove posebne kreacije privukle su tri fotografkinje različitog stila; Stellu Mešić koja se bavi konceptualnom fotografijom, Luanu Muškić modnu fotografkinju te Mirjanu Pjevac portretnu i lifestyle fotografkinju.

stella mešić

Foto: Stella Mešić

stella mešić

Foto: Stella Mešić

stella mešić

Foto: Stella Mešić

Ideja iza projekta bila je predstaviti kreacije kroz apokaliptičnu priču o transformaciji i novim počecima koji slijede nakon te transformacije, u kojoj su glavnu ulogu modela odigrale Elena Dizdar i Golda Pamić.

Fotografkinjama su kreacije pobudile osjećaje izlaska iz zone komfora te poznatog svijeta pa su tako radnju smjestile na mjesto nikada dovršene Sveučilišne bolnice u Zagrebu koja izgleda i kao mjesto početka i kao mjesto kraja zbog svoje nedovršenosti, te prirode koja je preuzela i ujedinila se s arhitekturom u jedinstven okoliš. Za minimalistički styling kose i make-upa pobrinula se talentirana Marta Hrgovčić. Postigla je da lice i glava djevojaka izgledaju kao produžeci na same kreacije te time dala točku na i cijelom looku.

luana muškić

Foto: Luana Muškić

luana muškić

Foto: Luana Muškić

luana muškić

Foto: Luana Muškić

Kako i sama dizajnerica kaže, jedan od ciljeva njezinih kreacija je pomoći onima koji te kreacije nose da izađu iz svoje vlastite kože i dožive nešto novo. Cijelom je timu ovo bilo jedno novo iskustvo gdje su pogurane granice normalnoga te tako po završetku projekta se složile da ovakva ekscentrična, posebna, drugačija dimenzija mode i fotografije treba postati novo normalno. Dimenzija u kojoj se ruši staro te se ustupa mjesto nečem novom i nepoznatom, a isto tako neizmjerno uzbudljivom.

”Morphlines je brend koji je pokrenut kao početna točka nečega što tek slijedi, vremena ima, a za dobre stvari se isplati i čekati i puno raditi.” zaključuje Ines.

mirjana pjevac

Foto: Mirjana Pjevac

mirjana pjevac

Foto: Mirjana Pjevac

mirjana pjevac

Foto: Mirjana Pjevac

Fotografija i obrada:

Stella Mešić (@partsofthesun)
Luana Muškić (@luanamuskic)
Mirjana Pjevac (@maps.of.light)

Šminka i frizura: Marta Hrgović
Dizajner: Ines Bašić (@morphlines___)
Modeli: Golda Pamić (@goldapam) at @midikennmodelmgmt i Elena Dizdar (@dizdar_el) at @addictedtomodels_mgmt

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.