parallax background

Na Dan planeta Zemlje trebali biste pogledati ovaj film

dan planeta zemlje
Dan planeta Zemlje 2020: priroda nije otkazana!
22. travnja 2020.
namaz od avokada
Namaz od avokada za savršeni doručak
23. travnja 2020.

 

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas da se, iz sigurnosti svoga doma, pridružite svjetskoj premijeri dugoočekivanog dokumentarnog filma “Priča o plastici”. Ovaj je film dio još jedne “filmske večeri OFF” koja će se virtualno održati na Dan planeta Zemlje, u srijedu 22. travnja od 20:00. Rezervirajte svoje mjesto!

Ovaj dokumentarni spektakl iz projekta “Story of stuff” prvi je film pokreta Break Free From Plastic, najvećeg svjetskog pokreta za borbu protiv onečišćenja plastikom, a ujedno i prvi film koji prikazuje onu stranu priče koju industrija plastike zaista ne želi da vidite.

Onečišćenje plastikom trenutno je jedno od najočitijih problema našeg sustava vođenog gomilanjem profita. Kako smo kao društvo postali ovisni o jednokratnoj plastici? Tko od toga ima najveću korist? Tko od toga najviše stradava? Koga trebamo smatrati odgovornim? Što možemo učiniti mi?

Sniman na tri kontinenta, uz originalnu animaciju, arhivske snimke iz davnih 1930.-ih te mnogobrojne intervjue stručnjaka i stručnjakinja, “Priča o plastici” uvodi nas u katastrofalne posljedice onečišćenjaa, razotkriva prave krivce te otkriva heroje i heroine na čelu globalnog pokreta protiv plastike, koji žestoko i sustavno zagovara drugačiju budućnost za sve nas.

Zanima vas ovaj film? Zelena akcija vam omogućuje besplatno gledanje svima! Rezervirajte svoju besplatnu ulaznicu putem online obrasca i na mail ćete dobiti poveznicu preko koje ćete u roku od 48 sati moći pogledati film, u kojem god terminu vama paše. Nikakva dodatna registracija nije potrebna.

Filmske večeri OFF zamišljene su kao zagrijavanje za 7. Okolišni filmski festival (OFF), koji se originalno trebao održati od 22. do 25. travnja u Kinoteci, no koji je zbog pandemije odgođen za rujan ove godine. Budući da sada nije mudro gužvati se u zatvorenim kinodvoranama, filmove možete besplatnim pratiti online te na taj način se zabaviti, educirati i potaknuti na razmišljanje i dijalog o ključnim aspektima naše budućnosti.

Proslavimo Dan planeta Zemlje doma, ali sa stilom!

 

Izvor: Zelena akcija 

 

Foto: Screenshot

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.