pčelarko omoti

Pčelarko Omoti su ekološko osviješteni brand koji će vas osvojiti

 

Voditi brigu o okolišu postaje sve važnija tema naših života. Hrana koju unosimo u sebe među najvažnijim je stvarima na koju trebamo obratiti pozornost, a svi znamo da je prikladno spremanje namirnica izuzetno važno.

Količina plastike kojom smo okruženi postala je zaista zastrašujuća. Vrijeme i ljudi s vizijom pokazali su da postoje alternative za sve izrađeno od plastike i sličnih neekoloških materijala. Oduševljeni smo da se trend ekoloških proizvoda pokrenuo i u Hrvatskoj.

Marina Devide i Ante Borovina bračni su par koji stoji iza ekoloških Pčelarko omota koji su nas oduševili. Radi se o pamučnim folijama od voska za zamotavanje namirnica i prekrivanje posuda.

pčelarko omoti

Pčelarko Omoti su hrvatski ekološki brand

Pčelarko Omoti su održiva i ekološka alternativa aluminijskoj i prijanjajućoj foliji. Izrađeni su od pamučnog platna hrvatske proizvodnje s OEKO-TEX certifikatom, pčelinjeg voska koji također dolazi od hrvatskih pčelara, borove smole, jojoba i kokosovog ulja također eko proizvodnje.

U Pčelarko omote možete umotati sve voće, povrće, kruh, sir, maslac, sendviče, ostatke obroka. Samo je bitno da su hladni. Također se mogu zamotati i tvrdi sapuni i šamponi, jer su Omoti vodootporni i slobodno se mogu držati u kupaonici.

pčelarko omoti

Marina i Ante sami izrađuju sve Pčelarko omote. Ante je zadužen za usitnjavanje voska i ponekad premazivanje tkanina, dok Marina reže tkaninu, premazuje, bira dezene te sve popratne dijelove potrebne kako bi nastao konačni proizvod.

Marina nam je otkrila i otkud ideja za Pčelarko Omote:

Prije tri godine, prijateljica koja živi u Australiji, skrenula mi je pozornost na njih. Znala je da volim prirodne proizvode i poslala mi slike svojih omota s kojima je zamotala sendviče. Oduševljena proizvodom, tražila sam gdje ih mogu kupiti u Hrvatskoj, ali nisam nigdje našla. Odlučila sam ih probati napraviti. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja napokon sam našla idealni omjer sastojaka i načina proizvodnje. Ali nitko nije bio zainteresiran za njih pa sam ih pustila. Kako je vrijeme prolazilo, osjećala sam da imamo super proizvod, jer sam ih stalno koristila i svaki put iznova oduševila kako namirnice dobro drže svježinu u njima, a uz put činim dobro za okoliš. Zbog toga sam odlučila prije godine dana opet pokušati i jednostavno je krenulo. U međuvremenu smo dobili i certifikate za sigurnost i zdravstvenu ispravnosti materijala i sastojaka koje koristimo za izradu Pčelarko Omota.

pčelarko omoti

Pčelarko omoti su trenutno dostupni u 8 dezena, a to se konstantno mijenja, jer Marina voli uvoditi nove dezene, iako oni stari koji se najviše sviđaju kupcima uvijek ostaju. Dolaze u 6 veličina: XS 15×15 cm, S 20×20 cm, M 25×25 cm, L 30×35 cm, XL 40×45 cm, Jumbo 45×55 cm, a za suradnju s drugim proizvođačima i njihovim proizvodima naprave se i nestandardne veličine.

pčelarko omoti

Rok trajanja omota je minimalno 12 mjeseci, a što ovisi o održavanju. Peru se u hladnoj vodi s malo sapunice i suše prirodnim putem. Nakon što vosak i smola više ne mogu ispunjavati svoju funkciju koja je lijepljenje Omota i zaštitu od vanjskih utjecaja, Omoti se mogu odložiti u kompost gdje će se prirodnim putem razgraditi 🙂

Pčelarko Omoti se mogu naručiti putem e-maila pcelarkoomoti@gmail.com, Instagram i Facebook profila.

pčelarko omoti

pčelarko omoti

pčelarko omoti

 

Foto: Pčelarko Omoti

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.