parallax background

Pčelarko Omoti su ekološko osviješteni brand koji će vas osvojiti

nemanja
Hvaljeni psych funk bend nemanja singlom “Dāw Yĕn” najavljuje novi album
3. srpnja 2020.
eklipsa
Današnja pomrčina Mjeseca donosi slom emotivnih obrazaca
5. srpnja 2020.

 

Voditi brigu o okolišu postaje sve važnija tema naših života. Hrana koju unosimo u sebe među najvažnijim je stvarima na koju trebamo obratiti pozornost, a svi znamo da je prikladno spremanje namirnica izuzetno važno.

Količina plastike kojom smo okruženi postala je zaista zastrašujuća. Vrijeme i ljudi s vizijom pokazali su da postoje alternative za sve izrađeno od plastike i sličnih neekoloških materijala. Oduševljeni smo da se trend ekoloških proizvoda pokrenuo i u Hrvatskoj.

Marina Devide i Ante Borovina bračni su par koji stoji iza ekoloških Pčelarko omota koji su nas oduševili. Radi se o pamučnim folijama od voska za zamotavanje namirnica i prekrivanje posuda.

pčelarko omoti

Pčelarko Omoti su hrvatski ekološki brand

Pčelarko Omoti su održiva i ekološka alternativa aluminijskoj i prijanjajućoj foliji. Izrađeni su od pamučnog platna hrvatske proizvodnje s OEKO-TEX certifikatom, pčelinjeg voska koji također dolazi od hrvatskih pčelara, borove smole, jojoba i kokosovog ulja također eko proizvodnje.

U Pčelarko omote možete umotati sve voće, povrće, kruh, sir, maslac, sendviče, ostatke obroka. Samo je bitno da su hladni. Također se mogu zamotati i tvrdi sapuni i šamponi, jer su Omoti vodootporni i slobodno se mogu držati u kupaonici.

pčelarko omoti

Marina i Ante sami izrađuju sve Pčelarko omote. Ante je zadužen za usitnjavanje voska i ponekad premazivanje tkanina, dok Marina reže tkaninu, premazuje, bira dezene te sve popratne dijelove potrebne kako bi nastao konačni proizvod.

Marina nam je otkrila i otkud ideja za Pčelarko Omote:

Prije tri godine, prijateljica koja živi u Australiji, skrenula mi je pozornost na njih. Znala je da volim prirodne proizvode i poslala mi slike svojih omota s kojima je zamotala sendviče. Oduševljena proizvodom, tražila sam gdje ih mogu kupiti u Hrvatskoj, ali nisam nigdje našla. Odlučila sam ih probati napraviti. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja napokon sam našla idealni omjer sastojaka i načina proizvodnje. Ali nitko nije bio zainteresiran za njih pa sam ih pustila. Kako je vrijeme prolazilo, osjećala sam da imamo super proizvod, jer sam ih stalno koristila i svaki put iznova oduševila kako namirnice dobro drže svježinu u njima, a uz put činim dobro za okoliš. Zbog toga sam odlučila prije godine dana opet pokušati i jednostavno je krenulo. U međuvremenu smo dobili i certifikate za sigurnost i zdravstvenu ispravnosti materijala i sastojaka koje koristimo za izradu Pčelarko Omota.

pčelarko omoti

Pčelarko omoti su trenutno dostupni u 8 dezena, a to se konstantno mijenja, jer Marina voli uvoditi nove dezene, iako oni stari koji se najviše sviđaju kupcima uvijek ostaju. Dolaze u 6 veličina: XS 15×15 cm, S 20×20 cm, M 25×25 cm, L 30×35 cm, XL 40×45 cm, Jumbo 45×55 cm, a za suradnju s drugim proizvođačima i njihovim proizvodima naprave se i nestandardne veličine.

pčelarko omoti

Rok trajanja omota je minimalno 12 mjeseci, a što ovisi o održavanju. Peru se u hladnoj vodi s malo sapunice i suše prirodnim putem. Nakon što vosak i smola više ne mogu ispunjavati svoju funkciju koja je lijepljenje Omota i zaštitu od vanjskih utjecaja, Omoti se mogu odložiti u kompost gdje će se prirodnim putem razgraditi 🙂

Pčelarko Omoti se mogu naručiti putem e-maila pcelarkoomoti@gmail.com, Instagram i Facebook profila.

pčelarko omoti

pčelarko omoti

pčelarko omoti

 

Foto: Pčelarko Omoti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.