parallax background

Petra Sever: Održivi brendovi i njihovi proizvodi koje volim

jesen
(pro)budi se – „Primijetio sam da je jesen više doba duše nego prirode“
28. rujna 2020.
koža je rastezljiva futrola za cijelo tijelo
Dobra knjiga: Koža je rastezljiva futrola za cijelo tijelo
30. rujna 2020.

 

Zagovaranje održive ljepote znači korištenje i podržavanje brendova koji nastoje učiniti pravu stvar. Svi koji su se upustili u ovu priču znaju da je pronalazak istinski etičkih i održivih brendova i proizvoda za njegu pravi izazov – sati istraživanja i provlačenja kroz greenwashing (oblik marketinga u kojem se “zelene” vrijednosti obmanjujuće koriste kako bi se javnost uvjerila da su proizvodi, ciljevi i politike organizacije ekološki prihvatljivi i da su stoga “bolji” – ukratko apel na prirodu).

U prošlom tekstu sam navela koji su to ključni kriteriji da bi se neki brend smatrao ekološki prihvatljiv i podržavao održive kriterije ljepote, a danas vam predstavljam 3 održiva brenda i njihove proizvode koje volim.

petra sever

Održivi brendovi i njihovi proizvodi koje volim

BEN & ANNA DEDZODORANSI

Ben i Anna, osnivači brenda, nakon dugog traženja odgovarajućeg dezodoransa bez životinjskih sastojaka i aluminija, odlučili su stvoriti vlastiti – proizvod koji je danas popularan u cijelom svijetu.

Brend koji podržava održivost u kozmetici pakira dezodoranse u ambalažu od starog recikliranog papira koji se nakon upotrebe može kompostirati (FSC certifikat).

Brend je u potpunosti cruelty-free (iako njihovi sastojci sadrže derivate palminog ulja), veganski i 100% prirodan.

U svojim proizvodima koriste RSPO certificirano palmino ulje (Roundtable on Sustainable Palm Oil).

Glavni sastojci ovih dezodoransa su shea maslac koji djeluje protuupalno, pomaže kod raznih stanja kože te je zbog svog sastava nezamjenjiv u svakodnevnoj njezi kože i soda bikarbona koja djeluje kao neutralizator mirisa.

Za razliku od mnogih drugih, pouzdano štite od vlage i neugodnih mirisa, lako se nanose na kožu i ne maste. Ne sadrže kemijske stabilizatore pa je preporučljivo čuvati ih na sobnoj temperaturi.

Više o brendu: ben-anna.com

Moguće ih je kupiti: bioroot.hr

ben anna dezodoransi

 

NEAL’S YARD REMEDIES PROIZVODI ZA NJEGU LICA I TIJELA

Neal’s Yard Remedies je moderna obiteljska ljekarna koja stvara nagrađivane prirodne i organske proizvode za njegu. Kao strastveni zagovornici organskog života, uz zdravlje zalažu se i za očuvanje naše planete. Sam logo brenda temelji se na uvjerenju da bi vanjska ljepota i unutarnje zdravlje trebali biti u savršenoj ravnoteži.

Neals Yard Remedies logo

Osim što su u potpunosti cruelty- free podržavaju i organizacije kao što su: WORLD LAND TRUST ™, MICROBEADS BAN, BEE LOVELY i ORGANIC IS BEST. Uz sve navedeno, Neal’s Yard Remedies je prva svjetska tvrtka za zdravstvo i ljepotu koja je nagrađena 100/100 za etičnu i održivu trgovinu u neovisnoj reviziji od strane Ethical Company.

Posjeduju eko tvornicu i hekatare organskog vrta gdje uzgajaju neven, gospinu travu, matičanjak i druge sastojke koje koriste u svojim proizvodima.

Više o brendu: nealsyardremedies

Moguće ih je kupiti: Farmacia i Douglas

neal`s yard remedies

L’AVENTURE EN PRIMITIVANCE SERUM ZA LICE

Hrvatski brend koji predstavlja koncept pojednostavljivanja beauty rutine. Spajanjem baštine, umjetnosti i tehnologije osmišljen je kako bi svijetu predstavio novu sliku Dalmacije – napravljen od 100 % prirodnih i lokalnih sastojaka dalmatinske klime, s posebnom pažnjom posvećenom stvaranju mirisa koji dočaravaju iskustvo toplih dalmatinskih jutra.

Serum “Belle de Jour” proizvod je koji je prirodan, bez parabena, ftalata i formaldehida. Koristi se kao jednostavnija, a dostatna zamjena svakodnevnoj njezi lica, za blistavu i zdravu kožu.

L’aventure en Primitivance poziva na povratak prirodnim elementima, bez odricanja blagodati suvremenog načina života. Igra riječi primitivance redefinira primitivno kao luksuz i potiče povratak jednostavnosti i poštenju prirode, bez ugrožavanja učinkovitosti ili kvalitete.

Više o brendu i gdje kupiti: primitivance.com

održivi brendovi

 

 

Petra Sever

 

Ako želite znati više o ovoj temi pročitajte naš intervju s Petrom. 

 

 

Foto: Petra Sever, PR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.