parallax background

Prije bi ju spalili k`o vješticu, ali danas svi pjevamo s Akleom Neon u buntovnom videu za klupsku himnu ANTM

Dobra knjiga: Metoda Wim Hof – Aktiviraj svoj puni potencijal
16 studenoga, 2022
Jesenske radionice u Centru Misli
16 studenoga, 2022

 

Upadljivo drugačija Aklea Neon, objavila je video za klupsku himnu ANTM – najslušaniji singl njenog hvaljenog debitantskog albuma Dođi na joji (2022).

Aklea, poznata po eko hitu Zovi ju mama, videu je dala lo-fi estetiku, snimajući ga na kazetama: “Htjela sam pokazati ljudima kako dan provode boginje s kvarta. Moje cure i ja brijale smo po gradu i sve hvatale VHS kamerom koju smo posudile od tate”, kaže Aklea, a priču je zaokružio priznati Val Požar, koji je snimao i režirao video.

Za razliku od većine Akleinih globetroterskih videa, ANTM je sniman u Zagrebu, a uz njezine Sound Doulas, zaplesale su Mateja Miković, Bruna Trze i Iva Hađina, kojima se pridružio cirkuski artist Popiño.

“Jednostavnim riječima”, kaže Aklea, “ANTM je klupska himna cura koje bi u nekom prošlom stoljeću završile na lomači. To je manifesto intuitivne, slobodne žene. ” Moćan tekst “tu sam, ta sam” već odzvanja zidovima nekolicine zagrebačkih underground lokacija – od umjetničkih ateljea i dnevnih soba do klubova, a sada je uz video spremna pomjeriti i te granice.

 

Naš intervju s Akleom Neon možete pročitati ovdje. 

 

Streamaj/skini/supportaj

SPOTIFY
BC: https://akleaneon.bandcamp.com/album/…

Prati Akleu na

☽ IG: https://www.instagram.com/aklea_neon/

☽ FB: https://www.facebook.com/AkleaNeon/

☽ YT: https://www.youtube.com/channel/UC7Kc9ie1ugaWLidxAeqzb_w

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.