parallax background

Ritual za proljetni ekvinocij i slavlje Ostare

ekvinocij
Proljetni ekvinocij – tren ravnoteže
20. ožujka 2023.
afirmacije
20 afirmacija za sretan dan
20. ožujka 2023.

 

Danas je proljetni ekvinocij: točka savršene ravnoteže na putovanju kotačem godine. Noć i dan jednako su dugi, u ravnoteži su jin i yang, muški i ženski princip, unutarnje i vanjsko. Ovo je savršen dan za stvaranje novog, jer se od danas svjetlost prirode pojačava. Energija je bujna i ekspanzivna. Prvi je dan proljeća!

Prvi dan proljeća je u mnogim kulturama vrijeme slavlja, a nešto što je meni posebno drago je svetkovina Ostara.

Ostara je svoje ime dobila po germanskoj božici Eostre/Ostara, koja je u mjesecu travnju tradicionalno bila počašćena festivalima za proslavu plodnosti, obnove i ponovnog rođenja. Ona je boginja plodnosti, blistave zore, novog svjetla, radosti i blagoslova novog života.

Iz Eostre se razvilo kršćansko slavlje Uskrsa (vjerojatno uočavate korijen riječi Easter 😉 – Uskrs) i imenovanje hormona estrogena, ključnog za plodnost žena. Simboli Ostare su zec i jaje. Ekvinocij je uvijek dobar tren za ritual.

indira juratek

@indira.juratek

RITUAL PROLJETNOG EKVINOCIJA

Priroda: Prošećite prirodom, osvijestite njene darove i čaroliju, promatrajte kako se priroda budi, slobodno ponesite doma darove prirode – perca, cvijet, lijepi kamen…

Meditacija: meditirajte na to što želite pokrenuti u sljedećem razdoblju svog života.

Manifestiranje: danas energije pomažu u manifestiranju. Za uspjeh zapamtite da morate u tijelu osjetiti osjećaj onoga što želite manifestirati. Npr. želite privući partnera u život – fokusirajte se na to kako se želite osjećati pored svog idealnog partnera (i tako se osjećajte dok to manifestirate).

Vrt: dan je savršen za početak sadnje vrta pa barem i malog začinskog magičnog kutka na balkonu.

Sretno!

indira juratek

@indira.juratek

 

 

Indira Juratek

 

Foto: Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.