sezona djevice horoskop

Sezona Djevice: što nam poručuju trenutni astrološki aspekti

 

Planete na koje najviše reagiramo i na čije tranzite smo posebno osjetljivi su svjetla (Sunce, Mjesec) i Merkur, planeta misli, komunikacije i rutinskih aktivnosti.

Mjesec kao nebesko tijelo najbliže Zemlji utječe na nas i na fizičkom i na metafizičkom planu. Recimo, prekjučer je Mjesec boravio u znaku Vage pa je to bio idealan dan za opuštanje, posvećenost partneru i pronalaženje duhovnog balansa. Iza ponoći je Mjesec stigao do opozicije s Marsom pa sam ja recimo ugledao veliki oblak dima iznad Ljubljane (požar na otpadu guma), netko drugi je imao nemiran san, neobjašnjiv napad nervoze i sl. Različitim ljudima se mogu desiti različite manifestacije nekog aspekta, ali se na kraju svi mi uklapamo u globalna kozmička događanja. Dan iza Mjesec je već skliznuo u znak Škorpiona pa iza sebe ostavljamo taktičnost, fine manire i potrebu za partnerskim odnosima bilo koje vrste, prekidamo dogovore i počinjemo sumnjati u sve oko sebe. Planiramo napad iz zasjede i objavu rata nekome ili nečemu. Ja sam recimo objavio rat punoj košari za veš 😀 Šalu na stranu, tranzit Mjeseca kroz znak Škorpije je odličan za oslobađanje prostora od negativne energije i u ta 2 dana organizirajte čišćenje ili pranje veša. Ako želite više saznati o tranzitima Mjeseca, pročitajte tekst ‘Gdje se krije taj Mjesec?

sezona djevice horoskop

Sezona Djevice: Što nam poručuju trenutni astrološki aspekti

Merkur i Sunce su se jedan za drugim preselili u znak Djevice. Sunce se poklonilo i sišlo s lavovske scene, opći fokus se prebacuje s odmora i uživanja na rad, ažurnost i svakodnevne obveze (između ostalog, uskoro počinje i školska godina). Inače sam početkom kolovoza započeo tekst o Merkuru u Lavu i njegovom kvadratu k Uranu i baš taj dan mi je pred očima eksplodirao grijač u kuhinjskom bojleru. A Merkur kvadrat Uran i jesu strujni udari, elektronski kvarovi itd. Uran me opomenuo da tu priču ostavim za neki drugi put.

Prije toga, Merkur je duuugo boravio u znaku Raka i gradio je kvadrat s Marsom i opoziciju sa stelijumom u Jarcu, u tom periodu sam recimo čuo za bar 3 ljudi koji su imali prijelome i druge povrede ekstremiteta, prošao sam pored zapaljenog šlepera na autoputu i usput vidio vozilo auto-moto saveza kako prevozi totalno spaljen automobil. No, to je bilo u prošlosti. Merkur će u toku tranzita kroz znak Djevice doći do opozicije s Neptunom pa se čuvajte lažnih informacija, tračeva, neprovjerenih priča, ali i administrativnih grešaka, pogrešno zapisanih brojeva telefona ili računa i slično.

Ovih dana, sva energija je usmjerena na različite svakodnevne obveze, jer Djevica je rad, rad, rad… Zato, iskoristite ovaj period da završite sve što odavno planirate. Odradite napokon to generalno pred jesenje čišćenje kuće (koje je vjerojatno trebalo biti proljetno čišćenje pa se oteglo), presložite police, napravite novi raspored namještaja u dnevnoj sobi, pročitajte knjigu koju ste nekad davno započeli, spremite zimnicu, kupite sebi neki novi komad odjeće za jesen.

regresija

Ovo nije vrijeme za velike životne promjene, nema potrebe da pravite drame na emotivnom planu, ovaj tranzit Merkura ćete najbolje iskoristiti tako što ćete planirati. Planirajte kratak izlet za vikend, planirajte buduće poslovne poteze, planirajte što ćete čitati nakon što završite s ovom knjigom koja je dugo sakupljala prašinu… Razgovarajte s dragom osobom o nekim beznačajnim sitnicama, smijte se što više i jednostavno se utopite u šarenu svakodnevicu nadolazeće jeseni.

Globalna situacija nije laka, danas nas očekuje i prvi od nekoliko kvadrata Marsa i Saturna i mnogi su mi rekli da su pred točkom pucanja. Za izazovan aspekt Marsa i Saturna uvijek kažem da je to kao pritiskanje kočnice i gasa istovremeno. Ne dozvolite da vaš ‘motor’ prokuha i eksplodira, jer ključ života je u balansu. Ako je sve oko vas crno, ne znači da i vi morate biti crni. Budite nečija, a prvenstveno svoja šarena svakodnevica.

 

 

Miloš Tomić

Naručite analizu horoskopa:
Tel/Viber: 00387 65 256 040
milos.nt@hotmail.com

Facebook Miloš Tomić Astrology 

 

Foto: Unsplash, Pexels