bijeli glog

Subotom o dobrom: Bijeli glog svijeće

 

Ova godina nam je zaista pokazala kako je svijet zapravo maleno mjesto, ali i skrenula pažnju na važnost lokalnog povezivanja i podrške lokalnoj zajednici. Ne morate putovati na drugi kraj svijet kako biste pronašli izvrsne brendove, jer ih je naša zemlja puna.

Subotom o dobrom je nova #budidobro rubrika u kojoj ćemo vam predstavljati hrvatske kreativce i vizionare te njihove brendove.

bijeli glog svijeće

Upoznajte hrvatski brend vegan i cruelty-free svijeća Bijeli Glog

Svijeće mogu biti jako dobar self-care faktor u danima kada se osjećamo under the weather ili jednostavno nam sve u tijelu i na tijelu poručuje: stani, duboko udahni, odmori i pusti obaveze na tren.

Dominique Vrkljan, kreativka i žena čija se ideja i ruke nalaze iza hrvatskog brenda vegan, crulety-free i pet friendly ručno rađenih svijeća Bijeli Glog kaže nam da Postoji više načina na koji možemo ukomponirati svijeće u svoju self-care rutinu poput recimo paljenja svijeće tijekom yoge, meditacije, čitanja knjige, slušanja podcasta, gledanja najdražeg filma ili serije, tijekom kupke ili tuširanja, skincare rutine, uživanja u svom najdražem kutku u stanu ili na balkončiću na kojem smo uzgojili male cherry rajčice i začinsko bilje…

bijeli glog svijeće

Znamo da svijeće stvaraju opuštajuću i potpunu hygge atmosferu u svakoj prostoriji dajući pritom blag i mekan izvor svijetla. Taj isti mekani blago-žuti izvor svijetla čije se sjene igraju na zidovima našeg dnevnog boravka ili spavaće sobe nisu jedini umirujući i opuštajući učinci svijeće, njen učinak također leži u snazi našeg osjeta mirisa i činjenici da mirise povezujemo s osjećajima. Koliko puta ste osjetili miris nečega što vas je ili vratilo u djetinjstvo ili možda pak podsjetilo na neki događaj za koji vežete lijepe uspomene.

Kada je riječ o mirisnim dijelu kolekcije svijeća u bijelom.glogu, Dominique Vrkljan radi isključivo s eteričnim uljima, a baš to između ostalog, njene svijeće čini pomalo drugačijima s obzirom da danas ima dosta svijeća u kojima se koriste mirisna umjesto eteričnih ulja.

bijeli glog svijeće

Dominique nam kaže da se svijeće rade i lijevaju ručno, a s obzirom da je moj glavni saveznik sojin vosak, svijeće su prirodna i sigurna alternativa, jer u sebi ne sadrže štetne sastojke. Sojin vosak ima brojne beneficije poput biorazgradivosti, čišćeg i dužeg gorenja bez crnog dima kojeg ćete gotovo uvijek vidjeti kod parafinskih svijeća. Svijeće su vegan i cruelty-free. Budući da su rađene s kvalitetnim eteričnim uljima i/ili sušenim cvijećem iz vlastitog uzgoja ujedno su i pet friendly.

Mirisi su prirodni, a dolaze od bilja koje simbolizira mediteransko podneblje poput lavande, ružmarina i smilja te na taj način same svijeće imaju i aromaterapijski učinak.

bijeli glog svijeće

Nova kolekcija svijeća se sastoji od četiri svijeće; dvije mirisne (Lavender, Rosemary), jedne bezmirisne (Pure) te jedne punjene sušenim cvijećem smilja (Immortelle).

Nova kolekcija zamijenila je neke prethodne svijeće iz stare kolekcije od kojih Dominique izdvaja Witches Brew svijeću. Ova svijeća nastala je u suradnji s Natašom Rajčević koja je ujedno i autorica samog naziva ove mediteranskim biljem custom punjene svijeće.

bijeli glog svijeće

Dominique u nadolazećim mjesecima priprema limitirano izdanje za zimske blagdanske mjesece, a otkrila nam je da s obzirom da se sve svijeće rade prema narudžbi i u potpunosti custom uvijek se veselim i upitima koji uključuju bilje izvan postojeće kolekcije kao što su majčina dušica, menta, timjan, vrisak, božuri, ruže, kadulja, matičnjak; osobito jer svo bilje uzgajam u svom mediteranskom vrtu i sušim prirodnim putem u svojoj maloj kreativnoj radioni.

Mi već znamo da ćemo u hladnim danima toplinu u domu stvarati uz ove divne svijeće.

 

Više pronađite na IG profilu bijeli.glog

 

 

Foto: Patricia Baradić

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.