Subotom o dobrom: Maja Tomljanović – ilustracije koje donose vedrinu

 

Ova godina nam je zaista pokazala kako je svijet zapravo maleno mjesto, ali i skrenula pažnju na važnost lokalnog povezivanja i podrške lokalnoj zajednici. Ne morate putovati na drugi kraj svijet kako biste pronašli izvrsne brendove, jer ih je naša zemlja puna.

Subotom o dobrom je nova #budidobro rubrika u kojoj ćemo vam predstavljati hrvatske kreativce i vizionare te njihove brendove.

maja tomljanović

Maja Tomljanović

Upoznajte Maju Tomljanović i njene ilustracije vedrine

Maja Tomljanović je grafička dizajnerica i ilustratorica iz Senja koja trenutno živi u Samoboru. Ilustracijom se bavi zadnje 4 godine, otkad je napustila posao grafičke dizajnerice i odlučila slijediti svoje snove.

„Dizajnom sam se bavila 10 godina, ali sam te 2016. odlučila slijediti svoju ljubav prema ilustraciji koja je cijelo to vrijeme rasla u meni. Crtam oduvijek, od kada znam za sebe, uvijek sam nešto stvarala, crtala, šivala, tako da je bilo logično da ću se baviti nečim kreativnim.“

Majine slike su tople, meke, dražesne, tope srce i osvajaju dušu. Maja najviše voli crtati žene. Njene žene su vesele, vedre, one čitaju knjige, odmaraju se, kupaju se, vješaju odjeću… Majine žene su mi. Voli Maja i otoke, karte, zelenilo i tipografiju. Vjerujemo da svatko lako može pronaći savršeni motiv baš za sebe.

maja tomljanović

Govori nam da inspiraciju pronalazi posvuda u svakodnevnici, a ta njena svakodnevnica je ono zbog čega se svatko od nas lako pronalazi u ovim ilustracijama.

„Inspiracija je svugdje oko mene, svakodnevne stvari koje se događaju meni ili ljudima koji me okružuju, putovanja na kojima sam bila, mjesta koja želim posjetiti…a najčešći motiv mi je žena i moja vječna čežnja za suncem i morem.“

maja tomljanović

maja tomljanović

Maja ilustracije stvara digitalno, na iPadu, nakon čega ih printa na profesionalnom printeru i umjetničkom papiru, kako bi mogle krasiti i naše domove. Svi printevi se mogu kupiti na Etsy shopu. Osim printeva u ponudi su i čestitke te notepadsi.

maja tomljanović

„U zadnje vrime osjećam jako veliku želju da počnem crtati na tradicionalni način pa se nadam da ću se u 2021. uspjeti posvetiti tim malim osobnim željama. Nadam se da ću u idućoj godini uvesti nove proizvode u ponudu.“ – govori nam Maja za kraj.

maja tomljanović

maja tomljanović

 

O drugim zanimljivim i inspirativnim hrvatskim brendovima čitajte u rubrici SUBOTOM O DOBROM. 

 

 

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.