parallax background

Subotom o dobrom: Planetopija – knjižara za duh, um i tijelo

asja boroš
Rasti s nama: #budidobro voli Klošarenilo, Asju i Zombijanu
25. rujna 2020.
tempeh
Moćni burgeri od tempeha s tzatziki umakom
27. rujna 2020.

 

Ova godina nam je zaista pokazala kako je svijet zapravo maleno mjesto, ali i skrenula pažnju na važnost lokalnog povezivanja i podrške lokalnoj zajednici. Ne morate putovati na drugi kraj svijet kako biste pronašli izvrsne brendove, jer ih je naša zemlja puna.

Subotom o dobrom je nova #budidobro rubrika u kojoj ćemo vam predstavljati hrvatske kreativce i vizionare te njihove brendove.

planetopija

Upoznajte Planetopiju – knjižaru za duh, um i tijelo

Knjižara Planetopija na adresi Ilica 68 već je 5 godina mjesto na koje rado svraćaju svi ljubitelji knjiga, ali i održivog i ‘zelenog’ stila života. Jer knjižara je i nastala, kako kažu u Planetopiji, kao izraz ljubavi prema dobroj knjizi, čitanju i planetu Zemlji.

planetopija

planetopija

Najveći dio ponude knjižare čine odabrani naslovi na hrvatskom i engleskom jeziku – od priručnika o zdravlju i prehrani, preko knjiga za osobni razvoj do klasika, birane beletristike, poezije, filozofije i publicistike. Ovdje ćete naći i Elenu Ferrante i Knausgårda, Moniku Herceg i Bekima Sejranovića, najveće hitove domaće i strane književnosti i poezije. Lao Tze, Marko Aurelije, Epiktet, Seneka, D. T. Suzuki neki su od autora u njihovom velikom izboru klasika Istoka i Zapada, filozofske misli i mudrosti. Najznačajnije knjige s područja duhovnosti razveselit će sve ljubitelje takve literature, i na hrvatskom i na engleskom jeziku. Naravno, tu su i knjige po kojima je Planetopija možda i najviše prepoznata – ponajbolji svjetski priručnici s područja osobnog razvoja i holističkog zdravlja, prirodne prehrane, ekologije, pozitivne psihologije.

planetopija

I roditelji i djeca rado se zadrže u dijelu koji je bogat odabranim slikovnicama i knjigama za djecu i mlade kao i knjigama o roditeljstvu u izdanju Planetopije i drugih biranih hrvatskih izdavača. A osim knjige, u tom su kutku i velike i male, zabavne i edukativne eko-igračke te razni uporabni predmeti za igru i razvijanje mašte.

planetopija

Odabranim eko-proizvodima za svakodnevnu upotrebu ili lijep poklon Planetopijina knjižara želi nam približiti ideju o osviještenoj kupovini kojom neposredno mijenjamo svijet i pružiti inspiraciju za zeleniji životni stil. Ovi reciklirani, 100 % prirodni, organski i fair trade proizvodi upućuju nas na važnost pametnog odabira prilikom kupovine, važnost višekratne upotrebe predmeta, smanjenja jednokratne plastike te korištenja prirodnih materijala. Raspon brendova koji vode računa u proizvodnji o održivosti i zelenim praksama, a koje ćete naći u knjižari, kreće se od raznih mirisnih štapića do posuđa, od sitnica koje nam uljepšaju dan, do predmeta bez kojih ne možemo.

planetopija

planetopija

planetopija

U Planetopijinoj knjižari tako ćete pronaći kultne mirisne štapiće Shoyedio koji se koriste u mnogobrojnim japanskim hramovima; divne za oko i opis Clarefontaine bilježnice i papirnati asortiman; prostirke za jogu od prirodnih materijala i prirodne gume Manduka i Jade koje obožavaju jogiji diljem svijeta; jedinstvene talijanske torbe od reciklirane plastike Essential; razne dizajnom neodoljive Zuperzozial posude od bambusa i biorazgradivih biljnih materijala; Fresk ruksake od reciklirane plastike za najmlađe; šarmantne retro Parafina naočale od pluta, bambusa i reciklirane plastike; drvene i sigurne igračke Wooden Story; vrhunski njemački porculan Kahla; sada već kultne i neodoljive termosice i boce 24 bottles s uvijek novim uzorcima i bojama.

planetopija

Valja spomenuti i domaće brandove poput Eko-teke, Hobi Hižice, Ponge drvenih igračaka, Zoe narukvice, Biljkoborci, Kote Himmeli…

Dizajn temeljen na recikliranju i ponovnoj upotrebi

Ideja održivosti utkana je i u dizajn prostora. Dizajnerski koncept pri kojem se pazilo da se iskoristi što više iz prijašnje Planetopijine knjižare koja je poslovala na svega 20-ak kvadrata, razvijen je u suradnji s agencijom Brigada te studijom Bee biro koji je zadužen za grafičke elemente u prostoru i izlozima.

Novi namještaj napravljen je od recikliranog drva, a u kutak za predah smještena je fotelja iz radinosti Smetnjak gospodina Miroslava Belcara koji obnavlja stare i odbačene fotelje.

planetopija

Moramo spomenuti i to da je iskustvo kupovine u Planetopijinoj knjižari posebno ugodno i zbog educiranih i ljubaznih knjižara koji će uvijek spremno odgovoriti na upite kupaca i dati dobre savjete ako ste u nedoumici.

Stav koji ova nakladnička kuća ima, način na koji posluju i vrijednosti koje njeguju već dugi niz godina pretočene su u svaki detalj koji ovu knjižaru čini posebnim mjestom. Bez obzira na vremena i sve izazove i krize, u Planetopiji vjeruju da knjiga ima budućnost i da su knjižare živa mjesta svakog grada. Planetopijina knjižara zasigurno je jedno takvo živo mjesto gdje ljudi uživaju, čitaju, kupuju i, ako to žele, mijenjaju svoj život.

planetopija

Više pronađite na planetopija.hr

 

Foto: PR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.