Kozmički ritual Svete Noći – Umijeće komuniciranja

BUDI DOBRO ADVENTSKO DARIVANJE: Poklon paket Kuće zelenog čaja
24 prosinca, 2022
Kozmički ritual Svete Noći – Darovi obitelji
27 prosinca, 2022
 

Stvarajući svoju stvarnost, mudro je jednom godišnje napraviti izniman ritual koji kroz posebne dane u ciklusu utiskuje energiju za cijeli novi Krug Godine. Postoji period u godini, koji počinje 24.12., poznat kao vrijeme Svetih noći: tada su zvjezdani portali na poseban način povezani sa Zemljom i njezinim stanovnicima svih kraljevstva – biljnog, životinjskog i ljudskog.

Na Badnjak smo započeli s Ritualom i energijom Ovna. Više o Ritualu i kako ga provesti pronađi ovdje.

25. prosinca, radili smo s energijom Bika.

Treća energija koja se spušta na nas je ona Blizanaca.

 

26. 12. Umijeće komunikacije - Blizanačke afirmacije

Energija koju poznajemo iz astrologije pod nazivom energije Blizanaca se spušta 26.12. Energija BLIZANACA je ona energija koja nas pokreće da upoznajemo i istražujemo svijet – svoj unutarnji i vanjski, oko nas: razmjenom informacija, analizom i dihotomijom misli, usporedbom... Blizanac u nama je oznaka našeg najrazvijenijeg i britkog uma: naš intelektualni centar u svom najrazvijenijem obliku. Sila uslijed koje mislimo brzo i kreativno, učas znamo sto načina – a i najefikasniji – o tome kako pretvoriti ideju u rezultat. Ujedno, to je naša britkost kojom donosimo svijetu nove ideje, otkrića, pa njima i inspiriramo i izazivamo.

Pun je znanja: taj dio nas voli učiti, sasvim merkurijanski, skupljati informacije i u pravom ih trenutku na pravi način primijeniti. On je naša minuciozno analitična strana koja lako probija i razjašnjava konfuziju i mentalnu maglu, primjenjuje razum i logiku te lako raščlanjuje komplicirane teme. Optimalan nam je kao pomoć u pregovorima i raspravama, svagdje gdje se traži vještost s argumentima. Zahvaljujući njemu razumijemo odmah bit problema, vidimo obje strane te znamo to izreći svakome, na jeziku i frekvenciji koju razumije. On nas čini razgovijetnima i artikuliranima u predstavljaju svojih ideja. To je naš ratnik uma: ona sila koja bez straha iznosi točne, pronicljive prosude, razumije i poštuje sve aspekte neke teme, ali je beskompromisno odana istini i pravednosti. S njim u sebi budnim, u stanju smo gledati na situacije nevezano, nepristrano te uvijek biti objektivni.

On je naš unutarnji moralni vođa koji podržava visoke etičke standarde i ima visoke kriterije u svim svojim poslovima. Usuđuje se pogledati istini u oči te je najhrabrije lice naše psihe kada je posrijedi borba s unutarnjim demonima (tj. slabostima).

 

Blizanačke afirmacije

Ja jesam brzina i mir Uma.

Ja jesam moć povezivanja.

Ja jesam snaga uJednjenja.

Znam kakav je to osjećaj zagrliti suprotnosti u Sebi, te svima i svemu oko sebe.

Znam kako stalno biti miran i budan u osvještenju i osvjetljenju polova u sebi i drugome.

Hvala što ostvarujući Jedinstvo u Sebi, s lakoćom ostvarujem Jedinstvo s drugima.

Što otvorenije komuniciram, to više novčanog i materijalnog obilja primam.

Što jasnije komuniciram, to sam bogatija duhovno i novčano.

Svaka komunikacija, razmjena mi donosi novac, zdravlje, radost i uspjeh.

Oslobađam konflikt iz svoje svijesti i na njegovo mjesto stavljam sklad suprotnosti.

Transformiram mentalnu agresiju u mir i radost uma.

Stvaram brzo, lako i momentalno.

S lakoćom komuniciram sa svim aspektima svoje svijesti, u svim njenim oblicima, inkarnacijama i razinama Vječnog postojanja.

Spretno povezujem informacije sa svih razina stvarnosti na najviše dobro sebe i svih.

Hvala na momentalnom razumijevanju otvorenih i skrivenih razina Sebe i Svijeta.

Stoga kada 26.12. kada na svoje Drvce stavljamo kuglicu Blizanaca – po mogućnosti narančaste boje jer je to kabalistička boja Merkura i njegove sefire koja „vlada“ energijom Blizanaca - afirmiramo sve dobiti koje nam naši unutarnji Blizanci nose. Kuglicu crtamo gdje nam dođe, no mudro je nacrtati je na Merkurovom položaju na Stablu, a to je: ako zamislimo svoje drvce kao malog čovječuljka, kojemu je vrh glava a korijen noge, procijenimo gdje bi čovječuljku bio lijevi jajnik (gledajući drvce pravo, ravno ispred sebe). I tamo, na mjestu lijevog jajnika kuglicu na koju možemo, za dodatnu aktivaciju, nacrtati i neku od runa komunikacije ili putovanja, utisnuti to zajedno s mantrom Merkura u njegove organe te sebe u Kugli.

 

Vježba: zagrljaj suprotnosti

Napišite na papir svojih deset najbolji osobina i zamislite kako izgleda osoba satkana samo od njih – možda ima blistavu krunu, krila, pustite mašti da dočara to čudo od vrline... zatim napišite na papir svojih deset najgorih osobina i zamislite tu osobu, može biti crna, opaka, čađava, nikakva... osoba satkana samo od tih mrakova.... pustite mašti na volju... i Potom između njih stavite neku od runa prijateljstva (Gifu, recimo) i neka se zagrle u prijateljstvu i razumijevanju, neka sklope sveti brak gdje se podržavaju i kao jedno biće koriste najbolje osobine jednog i drugog.

 

Dea Devidas

Autorica Elemenata i najčitanija hrvatska spisateljica duhovne literature

 

Foto: Unsplash, Instagram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.