parallax background

Jeste li već osvijestili svoju svrhu života?

salata od lubenice
Osvježavajuća salata od lubenice i krastavaca sa sokom limete
11. srpnja 2021.
otvoreno pismo unison
Otvoreno pismo Europskoj komisiji o vrijednosti glazbe
13. srpnja 2021.

 

Koja je svrha života? Pretpostavka je da se svatko od nas ponekad zamisli i upita ovo pitanje. Svrhu života je moguće pronaći, svatko od nas je ima, neki čak i više njih. Upustite se u svoj unutrašnji svijet, osluškujte svoje misli i pronaći ćete je.

Nitko od nas ne mora imati istu definiciju svrhe života. Za mene je to ono nešto od čega se ježiš, tvoja strast. Svrha života je raditi posao koji te ispunjava i zbog kojeg se budiš s osmijehom, to je posao koji služi tebi i drugima. Nečija svrha može biti roditi i odgojiti djecu i sve ostalo im je manje bitno. Netko svrhu može pronaći u nesebičnom dijeljenju svega što ima. Nečija svrha je pronaći apsolutni mir u sebi i život u meditaciji.

svrha života

Ne postoji kriva svrha života. Ukoliko još niste pronašli svoju, zastanite. Mnogi žive iz dana u dan fokusirajući se na posao i bivaju konstantno u gužvi, ne uzimajući vrijeme za sebe. Uvijek preporučam meditaciju. Odvojite vrijeme u kojem ćete biti odvojeni od svijeta, lezite ili sjedite, zažmirite, stavite fokus na disanje i osluškujte svoje misli. Zamolite Boga, anđele čuvare, Svemir ili u što god vjerujete da vam pomognu da pronađete svoju svrhu. Možda će vam trebati više vremena da dođete do odgovora, možda nećete uspjeti iz prve, ali ne prestanite pokušavati. Dopustite si otkriti što vas čini sretnima. Po čemu biste voljeli da vas pamte kada vas jednog dana više ne bude? Što je vaša strast?

Postavljajte si pitanja i odgovori će doći. Nakon što otkrijete svoju svrhu života, preostaju vam samo akcije koje će vas malim ili velikim koracima dovesti do ispunjenja.

 

Rafael Jaić

– imam 23 godine i student sam Komunikologije, medija i novinarstva. S obzirom na to da sam istinski ljubitelj pozitivne psihologije i osobnog razvoja, završio sam tečajeve Life Coacha i NLP-a. Samim time stekao sam mnoga teorijska znanja, ali i praktična rješenja za razne izazove u životu koja sam spreman podijeliti sa svim čitateljima portala Budi dobro.

 

Foto: Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.