THE SIIDS predstavili ‘Love Worth Saving’ pjesmu o prestanku traganja za nedostižnim

 

Nastavljajući se na ‘Tide’, prvu pjesmu kojom su najavili novi album, THE SIIDS predstavljaju novi singl i spot ‘Love Worth Saving’. Poznati po svojoj inovativnoj upotrebi sintesajzera i elektroničkih ritmova, ni ova pjesma riječkom dvojcu nije iznimka.

Video sniman u ornitološkom rezervatu na ušću Rijeke Mirne i na području istarske pustinje, bilježi sirovu energiju i ljepotu njihove glazbe, a zahvaljujući kreativnosti redateljice Kristine Barišić, daje upečatljiv vizualni identitet novoj pjesmi dua THE SIIDS.

U videu punom detalja i simbolike, Kristina je uspjela prenijeti snažnu poruku koja se uklapa u emocije koje prenosi sama pjesma. Kroz različite kadrove, video prikazuje različite aspekte ljubavi, poput ranjivosti, strasti, boli, a igra svjetlom i specifičnim koloritom, stvara dodatnu dimenziju i dubinu. Priroda u kojoj je sniman video naizgled predstavlja lokacije nepromjenjivog krajolika, no one skrivaju specifičnu snagu transformacije i obnavljaju svoj izgled iz sata u sat, a to je ono što je srž pjesme ‘Love Worth Saving’.

Tekst potpisuju Stanislav Grdaković i Marko Rogić (White on White), koautori i prethodnog singla ‘Tide’, a dvojac Terlević/Grdaković još jednom pjesmom nastavlja stvarati odličnu, žanrovski i autorski prepoznatljvu glazbu. Za produkciju i miks zaslužan je Darko Terlević, a mastering potpisuje svestrani ekspert Matej Zec (Let 3).

Synth-pop ritmovi i elektro zvuci doprinose emocionalnom intenzitetu stihova, stvarajući snažnu i dirljivu izvedbu. ‘Love Worth Saving’ pjesma je o prestanku traganja za nedostižnim, o stanju mira i prihvaćanja ljepote trenutka kojom su THE SIIDS još jednom pokazali svoje umijeće stvaranja glazbeno i vizualno upečatljivih djela.

Pjesma “Love Worth Saving” dostupna je na svim streaming servisima.

Više o glazbi možete pročitati u našoj rubrici ZVUČI DOBRO. 

 

Foto: Kristina Barišić

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.