parallax background

Trikovi za brzo osvježenje zimske odjeće

stres
ZEN tarot – Stres
28 studenoga, 2022
Mary May: Prihvaćanje onog što mi je dano i zahvalnost na tom putu su mjesta na koja često svraćam
28 studenoga, 2022

 

Dani su sve hladniji, a veste i puloveri sve češći odjevni predmet. Ipak, nakon što ih nosimo nosili nekoliko mjeseci, često kad ih ponovno izvučemo, iako su čisti, znaju imati neugodan miris.

Evo nekoliko ideja kako možete osvježiti svoju najdražu vestu i uživati u njenoj toplini.

Trikovi za brzo osvježenje zimske odjeće

1. Napravite mirisni sprej

DIY uvijek bude zabavan, a za ovaj mirisni sprej treba vam svega par sastojaka: voda, alkohol i eterično ulje.
Pomiješajte u bočici s raspršivačem pola čaše vode, ¼ čaše alkohola i nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru. Svoju odjeću poprskajte osvježavajućom mješavinom.

2. Smrzite

Možda će vas ovo čuditi, ali smrzavanje vrlo uspješno eliminira neugodne mirise. Razlog leži u tome jer smrzavanje ubija bakterije, koje su često krivci za specifičan ustajao miris naše zimske odjeće. U jednu vrećicu spremite svoju vestu ili pulover te ostavite u zamrzivaču preko noći. Izvadite, a kad se ugrije slobodno ju obucite na sebe.

dobre vijesti

3. Operite

Iako većina ljudi zimsku odjeću opere i čistu pospremi krajem sezone, to nikako nije garancija da će sljedeće zime ta odjeća imati lijep miris. Iako je čista, ponekad neugodni mirisi najbolje odu pranjem. Budući da trebate samo eliminirati mirise izaberite kratko pranje na što nižoj temperaturi: time ćete uštedjeti električnu energiju i vodu, ali i produžiti vijek svojoj odjeći.

 

 

Foto: Unsplash

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.