Feel Good Pokret: Vježbe za bolje raspoloženje

samopouzdanje
Samopouzdanje: Kako se osjećati dobro?
11. siječnja 2022.
zero waste
Želite isprobati život s manje otpada? U 14 koraka do zero waste osobne higijene
12. siječnja 2022.

 

Prije svega, svima vam želim predivnu, uspješnu, zdravu i fit 2022. godinu! Nadam se da vam je lijepo započela i da uživate u siječnju, iako je na lošem glasu kao najdepresivniji mjesec u godini.

Ako vas hvata loše raspoloženje zbog kraja godišnjeg odmora, sve više obaveza i možda (već) neostvarenih novogodišnjih odluka, pokušajte se oraspoložiti jednim kratkim treningom u prirodi!

Brojna istraživanja su dokazala kako boravak na otvorenom i umjerena tjelesna aktivnost pomažu u podizanju raspoloženja pa iskoristite ovo predivno zimsko vrijeme i odradite neke od vježbi koje vam danas predlažem.

Vježbe za bolje raspoloženje

1) SKLEKOVI

Pronađite klupicu ili zidić. Postavite dlanove na povišenje , stopala u širini kukova i stisnite mišiće trupa. Kroz udah pogrčite laktove tako da su pod kutem od 45 stupnjeva u odnosu na tijelo, a kroz izdah se odgurnite u početni položaj.
Ponovite 8-12 puta.

trening

trening

2) BUGARSKI ISKORAK

Postavite jednu nogu na povišenje, dok je druga na čvrstoj podlozi. Kroz udah se spustite u čučanj, a kroz izdah se vratite u početni položaj. Kod ove vježbe važno je pronaći optimalni razmak između stopala i zadržati trup okomito na podlogu.
Ako Vam je vježba preteška, stražnju nogu postavite na pod umjesto na povišenje.
Ponovite 6-10 puta na svaku nogu.

trening

trening

3) ISKORACI NA POVIŠENJE

Okrenite se licem prema klupici ili zidiću. Napravite iskorak unatrag desnom nogom, a zatim se tom istom nogom popnite na povišenje. Pokušajte uskladiti zamah suprotnom rukom kao što je prikazano na slici.
Napravite 8-10 ponavljanja na svaku nogu.

Vježbe

trening

trening

4) HODANJE ILI TRČANJE

Najjednostavnija vježba, a ujedno i jedna od najboljih za Vaše kardiovaskularno zdravlje i dobro raspoloženje je šetnja. Ako ste u boljoj formi i poznajete pravilnu tehniku trčanja, potrčite. Predlažem da napravite intervale hodanja i trčanja (npr. minuta hoda, 30 sekundi trčanja do otkaza je dobar interval ako ste početnik).

trening

Dišite duboko, uživajte u pogledu i zvukovima oko sebe i uživajte!

 

Marita Ukić

– Kineziologinja, bivša plesačica i zaljubljenica u aktivni i zdravi način života. U svom studiju implementiram znanstvene spoznaje, nove trendove vježbanja i vlastitu kreativnost u funkcionalni trening. Moj je cilj ljudima približiti različite oblike kretanja i vježbanja kako bi poboljšali kvalitetu svog života.

 

Za više posjeti fittreat.org

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.