Razgovarali smo sa Zarom Hrvatin o životnim navikama kojima postiže dobrostanje svog tijela, uma i duha

 

Zara Hrvatin, riječka influencerica okrenuta prirodi, održivom razvoju i ljepoti života, sa svojom zajednicom redovito komunicira i o zdravlju, tijelu i ljepoti.

S obzirom da svim navedenim temama pristupa holistički i traži što prirodnija rješenja, odlučili smo porazgovarati sa Zarom i čuti iz prve ruke koji su to njeni svakodnevni rituali te na koji način pazi na svoje zdravlje i čime dodatno pomaže svojoj koži, kosi i cjelokupnom osjećaju dobrostanja u svom tijelu. Što nam je sve odgovorila pročitajte u nastavku.

Zdravi i prirodni lifestyle je nešto po čemu te šira zajednica lako prepoznaje. Koji su tvoji svakodnevni rituali zbog kojih se osjećaš dobro u svom tijelu?

Mislim da se moji rituali mijenjaju onako kako se i ja transformiram. Nikada nemam istu rutinu jer me ona umara, bitno mi je da si mogu većinom dan organizirati kako se osjećam. Znam da to nije nažalost privilegija mnogih, no za moje zdravo funkcioniranje to je krucijalno. Jako volim stvarati, kreirati, no isto tako nekada to nije slučaj pa mi za dobar feeling u tijelu treba sloboda da nekada jednostavno za nešto nije dan. Od nekih malih dnevnih rituala rekla bih da mi je bitno imati dobar san i što zdraviju hranu na tanjuru s puno hidratacije. Jako volim juhu, pogotovo miso pa mislim da je kuhanje istog ritual koji se najviše zadržao u mom životu. Haha 🙂 Također, svako jutro kada ustanem dišem; možda zvuči banalno, ali vjerujem da smo mnogi naučili disati na auto pilotu, neispravno pa nam to i otežava dan. Uvijek mi je najveća lekcija da se sve za osjećati se dobro vraća na jednostavnost i ono “banalno.”

Na svom Instagramu otvoreno govoriš o problemima s kožom. Što ti je pomoglo da ti koža bude zdravija, ljepša i otpornija?

Nažalost ja sam netko tko se od srednje škole bori sa seborejom, kožnom problematikom koja se osim na licu očituje i na prsima i u vlasištu, tako da sam kroz godine pronašla neke namirnice koje je trebalo ili izbaciti ili smanjiti, kao što su maslac, krumpir, paprike, papar, patlidžani i rajčice, jer one aktiviraju organizam i zagrijavaju, a mi svoj moramo ohladiti. Tu su također slatkiši, kupovne gluposti itd… Od velike pomoći mi je bio i još uvijek mi je CAMU CAMU od BIOANDINE, možda meni najdraži njihov suplement. Ovaj prekrasan vitamin C kompleks vratio mi je dodatno zdravlje u kožu, kosu i nokte, a i dao dodatan boost organizmu tijekom čitave godine. Također u periodima pijem PREMIUM MIX MACA, isto od BIOANDINE, kao dodatnu potporu organizmu i zdravlju cijelog tijela, ali i uma.

Često putuješ, a znamo koliko putovanja bez obzira ne ljepotu koju donose, mogu stresno djelovati na naš organizam. Što se uvijek nalazi u tvom putnom kovčegu, a pomaže ti održati dobro zdravlje?

Apsolutno uvijek sa sobom imam CAMU CAMU u torbi i to ne u koferu dolje, već u onoj torbi koja ide sa mnom svugdje! Vitamin C je odličan kod alergija pa ga svakako imam i u maloj kutijici sa sobom uvijek u torbi, pogotovo na proljeće, a pijem ga cijele godine u turnusima! 🙂

Što bi savjetovala svima koji žele živjeti moderni lifestylom u gradu, a ipak su u suštini jako okrenuti prirodi i organskom?

Uvijek mislim da je bitno osluškivati sebe i svoje tijelo, a sigurna sam da nam ona unutarnja intuicija ili kako god to želimo nazvati, uvijek govori što trebamo, gdje god se nalazili i što god izabrali.

Pred nama je mnogima najdraže godišnje doba – ljeto. Koji je tvoj plan za pripremu kože za sunce i sol?

Jesti što više sezonskog povrća i voća, koje raste tu kod nas. Također, uvijek barem mjesec, dva prije sunca i mora pijem CAMU CAMU kao dodatnu pripremu i zaštitu od mogućih problematika u ljetne dane.

I za kraj, što za tebe znači biti dobro?

Hmm…trenutno bi rekla da za mene znači biti dobro, osjećati se ugodno u ovom svom vozilu, tijelu, kao i biti na miru s mislima i svojom glavom. Također, u prošlosti sam često bila na mjestima gdje se zapravo ne nalazim trenutno i pokušavala upravljati svime; sada stvarno znam da sam dobro tu gdje jesam pa mi možda to i donosi dodatan mir, a onda i slobodu od sebe pa i od drugih.

 

SPONZORIRANI SADRŽAJ

 

Indira Juratek

Foto: Zara Hrvatin

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.