parallax background

Trikovi za dobar zeleni kašasti sok

glazbeni albumi
Najzanimljiviji glazbeni albumi u veljači
7. ožujka 2021.
dan žena
Sretan dan žena
8. ožujka 2021.

 

Zeleni kašasti sok idealan je za započeti dan. Kombinacija voća i zelenog lisnatog povrća daje energiju i ugljikohidrate (voće) te klorofil i proteine (zeleno lisnato povrće i ljekovito bilje).

U zeleni sok u blenderu uvijek ide kombinacija voća i lisnatog (a nikako voća i korjenastog povrća), jer ćeš ga na taj način vrlo lako probaviti.

Također, razlika između ove 2 vrste soka je što sok iz sokovnika puno brže ulazi u krv te ga tako čini idealnim za osobe koje imaju tegobe i rade na brzom ozdravljenju. Zeleni sok iz blendera sporije ulazi u krv, no on zasiti cijeli organizam pa nemamo potrebu brzo posegnuti za drugim obrokom.

Moje mišljenje je da je najbolje kombinirati ove 2 vrste sokova, jer će na taj način naš organizam dobiti sve potrebne vitamine i minerale te ćemo biti siti.

Nemoj zaboraviti da su kalorije u voću (ugljikohidrati) i da je voće potrebno konzumirati u što većim količinama, kako bi imali energije za dan. Ono što uvijek ponavljam je – jedi voće isključivo ujutro, na prazan želudac. Zašto ujutro?

Voće je izrazito probavljiva namirnica (20 min) i ako je želudac prazan, ono će se probaviti bez problema. Ali ako ste nešto pojeli, a to je najčešće nešto čemu je potrebno nekoliko sati razgradnje pa nakon toga voće možete zamisliti zašto dolazi do napuhavanja, nadutosti i plinova. Sva druga hrana voću ne dopušta njegov normalan tok probave i stvara se plodno tlo za fermentaciju i stvaranje gljivica i bakterija.

Iz tog razloga je od izrazitog značaja poznavati pravilno kombiniranje hrane. Kako bi pravilno kombinirali hranu, pročitajte naša Zlatna pravila mršavljenja.

zeleni sok

Zeleni kašasti sok za detoksikaciju i lijepu kožu

– 1 banana

– 1 šaka koprive

– 5 tratinčica

– 5 listova zelene salate

– 1 jabuka

– 2 datulje

– 1/2 žličice cimeta

– 1 limun

– 1/2 žličice chillia

– 500 ml izvorske ili destilirane vode

Sve zblendati u blenderu. Ovaj sok može stajati do 3 dana u hladnjaku, jer sadrži antiseptička svojstva. Inače je svaki zeleni sok dobro popiti čim ga napraviš, kako ne bi gubio na ljekovitosti.

Mirjana Malogorski

 

Za više recepata posjeti:

www.gen.hr

www.blendologia.eu

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.