ZEN tarot – Odgađanje

Tamom do svjetla – Ritual za kraj godine
3 prosinca, 2022
BUDI DOBRO ADVENTSKO DARIVANJE: Lulu Art vijenac od cvijeća
4 prosinca, 2022

 

Žena na ovoj slici živi u svom svijetu tame, prepunom nerealne tmine. Kroz prozor može vidjeti boje i svjetlo života i želi se pomaknuti u taj svijet – ali ne uspijeva. Koči ju još mnogo što ako? u njenom umu.

Sutra nikada ne dolazi govore, ali bez obzira koliko je to mnogo puta rečeno, čini se da se većina nas trudi zaboraviti istinu toga. Zapravo, jedini rezultat odgađanja stvari je tupost i depresija koju osjećamo danas, jer nismo potpuni.

Odgađanje je jednostavno glupo. Sutra ćeš opet trebati odlučiti pa zašto to ne bi učinio/la danas? Misliš li da ćeš sutra biti pametniji/a nego danas? Misliš li da ćeš sutra biti više živ/a nego danas? Misliš li da ćeš sutra biti mlađi/a, svježiji/a nego danas?

Sutra ćeš biti stariji/a, hrabrost će ti biti manja, sutra ćeš imati više iskustva, sutra ćeš biti lukaviji/a, sutra će ti smrt biti bliža – postat ćeš neodlučan/na i uplašen/a. Stoga nikada ne odgađaj za sutra. I tko zna? Sutra će možda doći, a možda i ne. Ako nešto trebaš odlučiti – sada je vrijeme za to. Dogovori se sa svojim umom. Nemoj odgađati zauvijek.

Olakšanje i širenje koje ćeš osjetiti jednom kada ostaviš sa strane sve drhtave misli koje te sprečavaju od djelovanja sada, navest će te na pitanje – što li si čekao/la do sada?

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.