tarot

ZEN tarot – Otpuštanje

 

Na slici koja predstavlja današnju kartu vidimo kapljicu vode kako napušta list i putuje prema tlu. Kapljica gubi svoj dosadašnji identitet i pridružuje se prostranstvu ispod sebe.

Lako možemo zamisliti kako drhturi ovaj trenutak prije pada, na samom rubu poznatog i nepoznatog.

U postojanju nema nikoga tko je superiorniji ili inferiorniji. Vlat trave ili zvijezda su apsolutno ravnopravni. Ali čovjek želi biti ispred drugih, želi pokoriti prirodu, u stalnoj je borbi. Svi čovjekovi kompleksi proizlaze iz ove borbe.

Nevina osoba je ona koja je odustala od borbe; onaj tko više nije zainteresiran da bude viši; koji nije zainteresiran da glumi; koga ne zanima dokazivanje da je on nešto posebno; onaj koji je postao poput cvijeta ili kapi rose na listu; onaj tko je postao dio ove beskonačnosti; koji se otopio, stopio i postao jedno s oceanom i sada je val; onaj koji ne poznaje JA. Nestanak JA je nevinost.

Izabrati ovu kartu je priznanje da je nešto završeno, da se nešto približava svome kraju. Što god to bilo – posao, veza, dom, bilo što što ti je moglo pomoći da te definira – vrijeme je da to otpustiš, dozvoljavajući svaku tugu, ali ne vezivati se uz nju. Nešto veće te čeka, nove dimenzije i prostranstva su tu da ih otkriješ. Prošao/la si točku s koje više nema povratka. Idi s lakoćom – to predstavlja oslobođenje.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje?

 

 

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.