ZEN tarot – Razigranost

ples
Wild & Beautiful: Kako podivljati, otpustiti i osjetiti autentično biće pomoću tehnika terapije pokretom i plesom
svibanj 7, 2022
ines kolenc
Dobro mjesto neobjavljene poezije: Ines Kolenc
svibanj 8, 2022

 

Život je rijetko kada tako ozbiljan kako mi mislimo da je. Kada spoznamo ovu činjenicu život nam daje sve više i više prilika za igru.

Žena na ovoj slici slavi radost postojanja. Podsjeća na razdoblje kada smo bili djeca, igrali se s plišanim medvjedićima, otkrivali školjke na plaži ili gradili kule od pijeska, bez bojazni da bi val mogao naići i odnesti ih sa sobom. Ona zna da je život igra i sada se igra bez srama i pretvaranja.

Trenutak kada život počnemo shvaćati neozbiljno, razigrano, sve granice našeg srca nestaju. Strah od smrti, od života, od ljubavi – sve nestaje. Tada postajemo toliko lagani da osjećamo kao da bismo mogli i poletjeti.

Kada pronađeš svoju Istinu unutar sebe, u ovom postojanju nema više ništa za pronaći. Istina živi kroz tebe. Kada otvoriš svoje oči, to Istina otvara oči. Kada zatvoriš oči, to Istina zatvara oči.

Najveći doprinos ZEN učenja je da da alternativu ozbiljnom čovjeku. Ozbiljni čovjek stvorio je svijet, stvorio je religije, filozofije, kulture, moralnosti – sve što vidiš oko sebe je kreacija ozbiljnog čovjeka. ZEN je odbacio ozbiljni svijet i stvorio je vlastiti svijet koji je razigran, pun smijeha, svijet u kojem se i najveći majstori ponašaju poput djece.

Kada se karta Vatre pojavi u tvom životu, ona simbolizira spremnost za novo i svježe. Nešto predivno je na horizontu, a ti samo trebaš pristupiti s dječjom nevinošću i jasnoćom i prigrliti novo širom otvorenih ruku.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.