parallax background

Življenje u trenutku je ono što stvara uspomene

magic box
Magic Box je čarobna kutija koja će vam obasjati dušu
2. kolovoza 2021.
arhetipovi duše
4 arhetipa duše kao put do spoznaje
3. kolovoza 2021.

 

Ljeto je trebalo biti radno i izazovno, no osvještavanje prolaznosti života, donijelo mi je nova saznanja. Od sada živim moto: „Sve je klizno.“

Sve bi i trebalo biti klizno, spontano, bez planova i očekivanja. Pritom ne mislim na životne ciljeve koje želimo ostvariti, već na to da se ne gušimo u stvarima koje smo zamislili da moraju biti ostvarene na određeni način i da ih ostvarujemo jer se to očekuje od nas. Bitno je prepustiti se i dopustiti sebi odmor i uživanje. Dani prolaze i svi smo sve stariji. Ako nećemo živjeti sada, kada ćemo?

življenje u trenutku

Ovog ljeta sam odlučio da ne želim više brinuti. Prepuštam sve brige Stvoritelju, neka on brine za mene, a ja ću živjeti. Odlučio sam iskoristiti svaku priliku, raditi ono što me čini sretnim, zaboraviti ljude koji me umaraju i dati više pažnje onima u čijem sam društvu opušten i svoj. Jedna on najvažnijih odluka koju sam donio jest da postanem sebi najbitniji. Svatko je odgovoran za svoj život i sve dok ću stavljati tuđe potrebe ispred svojih, teže ću ostvariti svoje ciljeve. Prestajem očekivati jer znam da će sve biti kako treba biti. Sve je klizno i mogu sve što želim, a ne moram ništa. Radim što mi u trenutku donosi blagostanje i ne brinem za druge izbore. Klizni mode rada ne obavezuje te da išta moraš, sve možeš i ne moraš.

življenje u trenutku

Osvijestio sam i da nitko nije vrijedan toga da u svoje tijelo i um upijam negativne osjećaje. Otpustio sam ljutnju i bol i stavljam fokus na emocije koje me umiruju. Ljudi koji vole sebe znaju da postoje i dani kada nisu idealno, ali su svjesni da oni prolaze i da će doći bolje vrijeme. Ovo ljeto je moj okretač. Ovog ljeta preuzimam život u svoje ruke. Pozivam vas da i vi osvijestite što vas unazaduje, da to otpustite i date si oduška biti sretni.

 

Rafael Jaić

– imam 23 godine i student sam Komunikologije, medija i novinarstva. S obzirom na to da sam istinski ljubitelj pozitivne psihologije i osobnog razvoja, završio sam tečajeve Life Coacha i NLP-a. Samim time stekao sam mnoga teorijska znanja, ali i praktična rješenja za razne izazove u životu koja sam spreman podijeliti sa svim čitateljima portala Budi dobro.

 

Foto: Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.