parallax background

Bonobo na Tvrđavi sv. Mihovila – Hvala bilo je nestvarno!

10. kolovoza 2023.
Razgovarali smo s influencericom Anom Vladusic o životnim navikama i ritualima koji joj pomažu održati životni sklad i dobro zdravlje
10. kolovoza 2023.
tarot
ZEN tarot – Doživljavanje
11. kolovoza 2023.

 

Umjetnik, DJ i producent Simon Green umjetničkog imena Bonobo, 8. kolovoza je na prepunoj Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku spektakularnim koncertom potvrdio svoj zvjezdani status i planetarnu popularnost!

Jedan od najomiljenijih svjetskih glazbenika te godinama headliner brojnih svjetskih festivala tako je oduševljenoj publici na Tvrđavi sv. Mihovila podario dvosatni koncert u sklopu svoje uspješne turneje ‘Fragments Live’.

Poznat po vještinama maestralnog kombiniranja trip-hopa, jazza, elektornike, hip-hopa i jazza, Bonobo je u Šibeniku izveo stvari iz svoje dvadesetogodišnje glazbene karijere, s posebnim naglaskom na posljednji album ‘Fragments Live’, najemotivniji koji je ikada stvorio, a za koji je inspiraciju tražio u divljem okruženju Doline smrti. Na set listi od 19 pjesama bile su, među ostalima, Polyghost, Counterpart, Shadows, Chiara, Cirrus, Otomo i druge.

Magičan glas pjevačice Nicole Miglis i čak osam instrumenata na pozornici, u čarobnoj kombinaciji rasvjete, video projekcija te prelijepog ambijenta stoljetne tvrđave, bili su pravi zgoditak za fantastičan glazbeni događaj.

Oduševljena publika je naravno tražila i očekivala bis, kojeg je u dobila, a Bonobo je tom prilikom rekao „Ovo je bilo nestvarno! Ovo mi je najdraži koncert ove godine! Hvala vam što ste nas zvali, hvala vam što ste došli, vidimo se opet uskoro! Ovaj grad, ovo mjesto, ova tvrđava, hvala vam svima!“

Na kraju i mi možemo reći, hvala vam i nama je bilo nestvarno. Do sljedećeg puta!

Foto: (Tvrđava kulture/Valerio Baranović)

Ulaznice za koncert Bonoba na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovilu bile su rasprodane još prije dva mjeseca, kupovale su se iz čak 17 europskih zemalja, ali i iz Brazila, Hong Konga, Australije, Japana i Novog Zelanda! Sljedeći je na repertoaru desete koncertne sezone sv. Mihovila izvrsni Benjamin Clementine 15. kolovoza.

 

Indira Juratek

 

Foto: Budi Dobro

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.