Gabi Novak dobitnica priznanja za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu!

Prva dama hrvatskog šlagera, velika ljubiteljica jazza, pjevačica izuzetnih vokalnih sposobnosti, dobitnica mnogobrojnih nagrada uključujući i Porin za životno djelo, Gabi Novak, na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu dobit će još jedno priznanje – ono za poseban doprinos! Ovim priznanjem pridružit će se društvu velikih umjetnika, prošlogodišnjim dobitnicima ove nagrade – Dragi Dikliću, Alfiju Kabilju i Ivici Krajaču. Festival će se održati idući tjedan, 19. travnja u Zagrebačkom HoB-u, a uz 20 izvođača koji će po prvi put uživo izvesti svoje nove pjesme, jedan dio programa bit će poseban i posvećen upravo jednoj od diva hrvatske glazbe.

Foto: Samir Cerić Kovačević

„Još od 1959. kad je prvi put nastupila na festivalu i kad je počela osvajati svoje prve nagrade pa sve do danas, traje posebna ljubav između Gabi Novak i Zagrebačkog festivala. Izuzetna pjevačica i umjetnica zaista je obilježila hrvatsku glazbenu kulturu tako da mi je posebna čast što će joj za vrijeme mog mandata biti uručena ova nagrada“, rekao je umjetnički direktor Zagrebačkog festivala, Branimir Mihaljević.

Ovih dana su u tijeku posljednje pripreme zagrebačkog HoB-a, uskoro kreću i probe izvođača, postavlja se pozornica koja će kao i svake godine biti impresivna, a od jučer su u prodaji i ulaznice za 71. po redu Zagrebački festival, možete ih kupiti OVDJE.

Nove pjesme predstavit će: Boris Štok, Cota G4, Dani Kristina, Giuliano, Grupa 777, Hjer feat. Lara, IDEM, Ilma Karahmet, Josip Palameta, Kristijan Kiki Rahimovski, Laura, Leteći Odred, Marija Mirković, Mia Dimšić & Doris Kosović, Milošev feat. Maja Posavec, Natali Dizdar, Roko Vušković, Stefany, Tina Vukov i ToMa.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.