Klorofilni imuno booster za snažan i jak imunitet

disanje
EFT – Tehnika emocionalne slobode ili tapkanje
7. studenoga 2021.
ambulanata za biljke
Dobre vijesti: U Zagrebu se otvorila prva ambulanta za biljke
8. studenoga 2021.

 

U hladnijem dobu godine uvijek se više priča o imunitetu. Posljednje dvije godine svi želimo imati što jači imunitet kako bismo se se što lakše nosili s eventualnom zarazom virusom COVID-19.

Prema modelu napravljenom u studiji s 7200 osoba koje su imale COVID-19, procjenjuje se da IgG antitijela stečena prirodnim imunitetom (nisu potaknuta cjepivom) koja štite od reinfekcije traju 1.5-2 godine, odnosno nekoliko godina ukoliko je u pitanju zaštita od težih oblika COVID-19. Kako bismo dodatno pomogli našem organizmu da ima snažnu vojsku na prvoj liniji obrane mudro je voditi računa o tome na koje sve načine možemo ojačati svoj imunitet. U nastavku donosimo recept za klorofilni imuno booster, u čijem ćete bogatom okusu uživati, a istovremeno znati da činite dobro za svoje tijelo.

imunitet

Recept: Klorofilni imuno booster za snažan i jak imunitet

Ovaj klorofilni imuno booster je jaaako začinjen, ali je prepun sastojaka za jačanje imuniteta, a ujedno pomaže i u čišćenju tijela.

Đumbirov sok je najlakše dobiti u sokovniku. Možete iscijediti veću količinu te ju korisiti kroz tjedan. Ako nemate sokovnik naribajte đumbir te žlicom stišćite da biste iscijedili sok.

Sastojci: 

– 1 žlica svježeg limunovog soka
– 1 žličica svježeg soka od đumbira
– 1 prstohvat kajenske paprike
– 1/2 čajne žličica tekućeg klorofila
– 1 dcl vode

Postupak:

Sve sastojke pomiješajte u čaši i popijte odjednom.

Napomena: Ovaj recept nije lijek za obolijenje od virusa COVID-19 niti Vas štiti od zaraze virusom COVID-19.

klorofilni booster

O benefitima tekućeg klorofila

Klorofil je biljni pigment koji biljkama i algama daje karakterističnu zelenu boju. Upravo on omogućuje apsorpciju sunčeve svjetlosti te proces fotosinteze – temeljni biološki proizvodni proces koji pokreće sav život na Zemlji, a događa se u kloroplastima, malim organelama u citoplazmi biljnih stanica. Nusproizvod ovog procesa je kisik bez kojega na Zemlji ne bi postojao život kakvog danas znamo.

Najbolji prehrambeni izvori klorofila su alge (spirulina, klorela) i zeleno povrće poput špinata, brokule, kelja… Međutim, do super doze klorofila možemo doći konzumacijom tekućeg klorofila koji sadrži klorofil u obliku klorofilina – obliku koji je topiv u vodi i omogućuje bolju apsorpciju i biološku raspoloživost u odnosu na uobičajeni klorofil, koji je topiv samo u mastima. Budući da se radi o natrij-bakar-klorofilinu, njegove molekule na sebe mogu vezati kisik čime povećavaju njegovu učinkovitost u ljudskom tijelu.

Klorofilin je prirodno sredstvo za izlučivanje kiselina, toksina, štetnih metabolita.

Uklanja štetne tvari i sluzi iz pluća i bronha, pruža zaštitu od štetnih tvari iz zraka.

Lako prolazi sve stanične membrane i najpoznatija je antimutagena tvar čija je važnost u sposobnosti vezanja i neutralizacije štetnih tvari koje u organizam ulaze udisanjem ili hranom.

Najsnažniji je antioksidans koji lako prolazi sve membrane što čini ga najboljim izborom za cjelogodišnju i posebno zaštitu zimi.

 

 

Foto: Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.