Maska za lice od zelene gline

mary may
Mary May na dvostrukom vinilu je nešto što ne želite propustiti
12. svibnja 2020.
raffaelo
Kremaste Raffaelo overnight pahuljice
14. svibnja 2020.

 

Maska od zelene gline čisti i smanjuje pore, pomaže kod akni, regulira lučenje sebuma, djeluje kao blagi piling za kožu, omekšava, hidratizira i zaglađuje kožu, poboljšava cirkulaciju, djeluje umirujuće i regenerira kožu.

Glina je jedan od prirodnih lijekova koji se već stoljećima koristi za brzo i efikasno čišćenje organizma i poboljšanje zdravlja. Čisti tijelo na način da upija toksine i ostale štetne tvari iz organizma, krvi i limfe, veže ih na sebe i izbacuje kroz probavni trakt.

Sadrži više od 60 minerala i elemenata u tragovima koji čiste naš organizam. U glini ima silicija, selena, aluminija, kalija, kalcija, natrija, magnezija, srebra, željeza, olova i bakra. U prirodi možemo pronaći zelenu, žutu, bijelu i crvenu glinu.

Samo zelena glina koristi se i oralno za čišćenje organizma. Postoji nekoliko vrsta zelene gline, a najpoznatiji rudnici nalaze se u Francuskoj i na Siciliji. Ovisno o tome gdje je iskopana, sadrži jedinstveni postotak raznih minerala i elemenata u tragovima: selen, magnezij, željezo, kalcij, fosfor, kalij, cink, mangan, bakar, silicij, natrij.

maska od gline

Foto: Sandra DB

Glina djeluje iznutra i izvana. Uz sunce, zrak i vodu, čije elemente sadrži, glina je jedno od najmoćnijih i najstarijih sredstava čišćenja organizma. Ona upija, absorbira a nakon toga i eliminira nečistoće iz tkiva, krvi i limfe. Može očisti organizam u tolikoj mjeri da se izgubi čak i neugodan miris znoja. Najčešće se koristi u kurama detoksikacije organizma, u proljeće i jesen, no mora biti ventilirana tj. certificirana za oralnu upotrebu.

Osim što čisti krv i limfu, poboljšava crijevnu floru, regenerira stanice, tkiva i organe, potpomaže zarastanje rana, smanjuje radioaktivnost te povećava otpornost na sve toksine, pomaže i kod ateroskleroze, anemije, bolesti dišnih putova, infekcija, trovanja, čira, viška želučane kiseline, opadanja kose, bolnih menstruacija i nečiste kože.

maska za lice

DIY: izradi svoju masku za lice od zelene gline

– 40 grama zelene gline

– 1 velika žlica biljnog ulja (badem, marelica, grožđe, argan)

– 1 mala žlica biljnog glicerina

– hidrolat (lavanda, hamamelis, bugarska ruža, sjeme mrkve)

– 2 kapi eteričnog ulja prave lavande

– 1 kap eteričnog ulja sjeme mrkve

Prije izrade kozmetike potrebno je alkoholom dezinficirati sve potrebno za izradu: posudice, staklene čaše, žlice za miješanje te staklene bočice i posudice za čuvanje kozmetike.

U glinu polako dodavati hidrolat i miješati dok ne dobijemo kremastu smjesu. Dodati ostale sastojke i dobro izmiješati. Masku čuvati u hladnjaku, rok trajanja je 30 dana, nanijeti jednom tjedno u debljem sloju na lice i isprati nakon 5-10 minuta.

Kako bi prirodna kozmetika bila ljekovita i učinkovita, potrebno je prilikom izrade koristiti isključivo kvalitetne sastojke: hladno prešana nerafinirana biljna ulja i maslace, kemotipizirana eterična ulja te hidolate bez dodatka alkohola i sintetskih konzervansa.
aromaterapija

Ivona Kovačević Nemec

Individualne fitoaromaterapijske konzultacije su najbolji način da se dođe do idealnog prirodnog rješenja za vaše zdravstvene probleme. Trenutno se sve konzultacije obavljaju online, a možete se javiti ovdje ili na anahata.aromaterapija@gmail.com

 

Više o aromaterapiji potražite u rubrici AROMATERAPIJA.

 

Ivona Kovačević Nemec

– osnivačica Anahata aromaterapije, certificirana je aromaterapeutkinja, fitoaromaterapeutkinja i yoga učiteljica sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa klijentima, učiteljica dječje yoge po Rainbow Kids metodi, Timeline Healing terapeut, Reiki, P.E.M. i Raindrop terapeut te trenutno pohađa edukacije za certificiranu voditeljicu sistemskih i obiteljskih konstelacija te učiteljicu meditacije.

Više na Anahata aromaterapija

 

Foto: Unsplash, Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.