parallax background

Petra Sever: 2 hrvatska brenda prirodne kozmetike u koje ćete se zaljubiti

asane
9 asana za otvaranje četvrte čakre – Anahata
listopad 27, 2020
tai chi
Tai Chi Chuan – meditacija u pokretu
listopad 28, 2020

 

Zagovaranje održive ljepote znači korištenje i podržavanje brendova koji nastoje učiniti pravu stvar. Svi koji su se upustili u ovu priču znaju da je pronalazak istinski etičkih i održivih brendova i proizvoda za njegu pravi izazov – sati istraživanja i provlačenja kroz greenwashing (oblik marketinga u kojem se “zelene” vrijednosti obmanjujuće koriste kako bi se javnost uvjerila da su proizvodi, ciljevi i politike organizacije ekološki prihvatljivi i da su stoga “bolji” – ukratko apel na prirodu).

Ovdje  možete pročitati koji su to ključni kriteriji da bi se neki brend smatrao ekološki prihvatljiv i podržavao održive kriterije ljepote, a danas vam predstavljam 2  hrvatska brenda prirodne kozmetike u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled i korištenje.

petra sever

@petrasever

2  hrvatska brenda prirodne kozmetike u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled i korištenje

BOOLAB

Boolab je ime koje je postalo sinonim za sigurnu kozmetiku koja uživa povjerenje mnogih koji paze na sastojke u proizvodima koje koriste. Glavna filozofija koja se krije iza cijele priče je: “Sve što možeš namazati na sebe, možeš i pojesti!” Drugim riječima, svi Boolab proizvodi su jestivi, jer ne sadrže kemikalije, konzervanse, sulfate i ostale sastojke koji dugoročno štete našem zdravlju.

Ono što ovaj brend čini izuzetnim jest činjenica da posebnu pažnju obraća na porijeklo i kvalitetu svojih sirovina istovremeno podržavajući fair trade način poslovanja njegujući suradnje s malim tvrtkama i OPG-ovima.

boolab

boolab

U ponudi možete pronaći maske/pilinge izrađene od rijetko visokokvalitetnih prahova koji dolaze iz cijelog svijeta te su ujedno i super foods. Kao visokonutritivne sirovine, kako za kožu tako i za organizam, mogu se koristiti i u smoothijima.

Uz maske izdvajamo i soja svijeće izrađene od prirodnog soja voska s pamučnim fitiljem te mirisom čistih eteričnih ulja.

boolab

Boolab podržava zero waste pokret pazeći da pritom svoje proizvode pakira u reciklirani papir te nam nudi opciju refilla u metalnim kutijicama ili staklenim bočicama koje se mogu poslati nazad na sterilizaciju i ponovno punjenje.

Uz to, svi proizvodi su cruelty free, ručno punjeni i pakirani u Hrvatskoj.

boolab

Za sve koji su se odmah zaljubili u ovaj brend i žele znati više, informacije potražite na:
Instagram: @martinaboolab
Web: boolab.hr

boolab

boolab

BASIC BOTANIKALS

Basic Botanikals novi je brend na tržištu koji je inspiriran aromaterapijom i snagom eteričnih ulja, a cilj mu je ojačati svijest o ljekovitim svojstvima pomno odabranih biljaka koji se nalaze u proizvodima i njihovom pozitivnom utjecaju na naše zdravlje.

Sirovine koje se koriste u proizvodnji dobivene su iz etičkog uzgoja, a sami proizvodi ne sadrže GMO sastojke, toksine, parabene, umjetna bojila i mirise ni sintetičke kemijske spojeve. Kvalitetnu postižu strogom laboratorijskom kontrolom te su također ručno punjeni i pakirani u Hrvatskoj.

basic botanikals

Prvi i trenutno jedini proizvod kojim su se predstavili je Lip pomade osmišljen za njegu i očuvanje usnica. Dolazi u četiri nijanse, a prirodni pigmenti dobiveni su iz voća, povrća i minerala kako bi naglasili njihovu prirodnu boju. Neki od sastojaka su: vitamin E, shea maslac, lanolin, ricinusovo ulje te eterična ulja ružičastog grejpa i paprene metvice.

Uz sve navedeno, pakiranje proizvoda je osmišljeno za ponovnu upotrebu ili recikliranje. Basic botanikals najavljuje nam i proizvode za čišćenje i njegu lica, kose i tijela koje jedva čekamo isprobati u budućnosti.

basic botanicals

Za sve koji su se odmah zaljubili u ovaj brend i žele znati više, informacije potražite na:

Instagram: @basicbotanikals
Web: basicbotanikals.com

 

Prijedlog drugih ekoloških i održivih brendova prirodne kozmetike možete pronaći ovdje.

 

Petra Sever

 

Ako želite znati više o ovoj temi pročitajte naš intervju s Petrom. 

 

 

Foto: Petra Sever, PR

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.