petra sever

Petra Sever: Brendovi koji dokazuju da luksuz i održivost u make-upu itekako idu zajedno

 

Uz porast ponude održivih proizvoda nikada nije bilo lakše odgovorno kupovati: od proizvoda koji se mogu ponovno puniti do pakiranja koja se mogu reciklirati.

Predstavljamo vam jedne od najboljih etičnih i održivih brandova koji pružaju vrhunske proizvode za uljepšavanje:

KJAER WEIS

Kjaer Weis pionir je u području čiste ljepote otkako je prije 10 godina lansirao svoje proizvode koji se mogu ponovno puniti. Brend je tada osvojio svojim inovativnim kremastim rumenilima i pigmentiranim ruževima koji su i danas njihovi bestselleri.

Cijeli brend zamisao je danske vizažistice Kristen Kjaer Weis, s lojalnom bazom kupaca. Sada linija nudi svaki proizvod koji će vam trebati za šminkanje cijelog lica, uključujući tekuću podlogu, maskaru i sjenila u prahu i kremi. Naravno, sve u pakiranju za ponovno punjenje.

Uglađena pakiranja dolaze u dvije opcije: Silver – metalna i Red koja je kompostabilna. Cijela estetika brenda odiše skandinavskim minimalizmom te nas podsjeća kako nije potrebno žrtvovati luksuz u nastojanju da živimo održivo.

Kriteriji koje brend zadovoljava: cruelty free, organsko, održivo pakiranje.

petra sever

petra sever

petra sever

Foto: kjaerweis

LA BOUCHE ROUGE

Zaprepašteni ogromnom količinom otpada koji stvara industrija ljepote, La Bouche Rouge sa savješću isporučuje pariški je ne sais quoi (kvaliteta koje se ne može lako opisati ili imenovati). Ovaj luksuzni francuski brend ne vjeruje u kompromise kada se radi o podršci našem planetu te svoje poslovanje temelji na potpunoj transparetnosti i posvećenosti smanjenju utjecaja na okoliš.

Ruževi koji ne sadrže mirkoplastiku (dostupni u raznim sjajnim ili mat nijansama) predvodili su lansiranje prije tri godine, a brend je sada predstavio čitav niz ekološki odgovornih i lako reciklirajućih proizvoda. To uključuje maskare smještene u staklene bočice i četkice izrađene od biljnih vlakana ricinusa, kao i ruževe koji se mogu puniti te prekrasne brončane pudere.

Uz sve navedeno posluju iz ureda s nultom politikom plastike, a prestižno gledano, La Bouche Rouge je i prilično poseban: podržava ga LVMH-ova jedinica Hélios – vrhunski kozmetološki centar nedaleko Pariza, posvećen istraživanju, stvaranju i inovacijama za glavne brendove Parfums Christian Dior, Guerlain i Givenchy.

Kožne torbice proizvoda izrađene su iz ostataka kožne industrije.

Kriteriji koje brend zadovoljava: cruelty free, organsko, bez palminog ulja, etički izvori, održivo pakiranje.

Foto: labouscherougeparis

Petra Sever

 

Ako želite znati više o ovoj temi pročitajte naš intervju s Petrom. 

 

 

Foto: Petra Sever, PR

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.