Pomrčina Mjeseca u Biku – budimo sami sebi bitni

 

Još jedna pomrčina je pred nama. Ovaj put riječ je o pomrčini Mjeseca u Biku, koja će se dogoditi 8. studenog u podne, na 16′ tog znaka.

Po mnogočemu je specifična. Odvija se u blizini Urana i sjevernog Mjesečevog čvora, dok nasuprot nje stoje Sunce, Merkur i Venera u Škorpionu, a u sve je umiješan i sa svojim lekcijama Saturn u Vodenjaku.

Ne možemo više unatrag. Ne ide po starom. Sve je teže iz dana u dan ići isti putem. Iste odluke, isti postupci, isti obrasci samo nas drže u stanju nemira i nezadovoljstva.

Vrijeme je za hrabrost. Vrijeme je za jasnoću.

Što te muči?

Što uistinu želiš i trebaš?

Što biste rado promijenili, a mislite da nije moguće ili smatrate da biste tom promjenom ugrozili ono što sada imate? Odustajete li od boljeg života?

Neizvjesno je. Moguće i neočekivano, no sada više nego ikada trebamo pronaći svoj unutarnji glas, pustiti ga u svijet, prepoznati i izgovoriti svoje potrebe i pronaći način da ih ispunimo, koliko god vremena i strpljenja to zahtijevalo. To je naša dužnost koju imamo prema sebi.

Zato izgovorite ono što vas tišti.

Otpustite stare emocionalne terete i ograničenja koje ste sebi nametnuli.

Hrabro se zauzmite za sebe. Osoba koja vas poštuje i istinski želi biti s vama, čut će vas i potrudit će se promijeniti. Nije vas doživjela? Vrlo brzo ćete to vidjeti.

Budimo sami sebi bitni na način da se čuvamo, poštujemo, njegujemo i ne pristajemo dugoročno na manje od onog što zaslužujemo.

Pojavit će se snažan unutarnji poriv da se otrgnemo od svih unutarnjih i vanjskih spona koje nas sidre na mjestima na kojima se ne osjećamo dobro, na mjestima gdje se ne osjećamo slobodno, prihvaćeno, poštovano. Slijedite sebe i svoje potrebe na tom putu. Osjećajte impulse koje vam šalje vaše tijelo.

Mjesec u blizini Urana i sjevernog Mjesečevog čvora traži slobodu i oslobođenje. Diže pobunu, osjeća potrebu da namiri svoje osnovne potrebe kakve god one u ovom trenutku bile.

Ono što više nema smisla i svrhu, odlazi.

Neke teme koje će biti bitne za ovu pomrčinu su novac, egzistencija, imovina, vlasništvo, seksualnost, osjećaj sigurnosti, neizvjesnost, grlo, vrat i vratni dio kralješnice, štitnjača, hormoni, boravak u prirodi, liječenje stare traume…

Dolazimo pred nova vrata. Gledamo u njih i skupljamo hrabrosti otvoriti ih jer iza njih je toliko toga što nam je nepoznato. Da, sve je neizvjesno. No tamo je naš novi put, put na kojem stječemo nova iskustva i razvijamo se, osjećamo se živima.

Na starim i potrošenim mjestima polagano ‘umiremo’. Svaki dan isti krug. Izađimo iz ponavljajućih obrazaca, unatoč strahu koji producira Saturn u ovoj pomrčini.

Strah nasuprot hrabrosti i napretka.

Prošlost nasuprot bolje budućnosti.

Stagnacija i nezadovoljstvo nasuprot odluke – ja želim bolji život.

I neka vaši odgovori na komplicirane životne situacije budu što jednostavniji. Umjesto pretjeranog razmišljanja i analiziranja, energija Bika nas poziva da slijedimo svoj instinkt i ne dovodimo ga u pitanje. Nezadovoljni smo u vezi, vrijeme je da odemo. Osjećamo li se umorno i preopterećeno, vrijeme je da usporimo. Bez drame. Samo jednostavnost, uz prepoznavanje onog što osjećamo u svom tijelu.

Nije život kompliciran. Mi ga nekad činimo takvim.

Zato samo jednostavno i strpljivo.

Jeste li spremni otići iz situacije u kojoj niste zadovoljni, u ime sebe i u ime boljeg sutra?

 

 

Julijana Oremović

julijanaoremovic.com

 

Foto: Pexels

Astrologinja, trener osobnog razvoja, u edukaciji za voditelja sistemskih konstelacija. Pružam podršku osobama koje žele bolje upoznati sebe i svoj život, iz objektivnije perspektive sagledati trenutnu situaciju, a slijedom toga i pronaći izlazi i poteškoća.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.