Prva reakcija: njena silina pokazuje nam smjer

harmonija
ZEN tarot – Harmonija
6 kolovoza, 2022
mars saturn
Izazovni aspekti Marsa u Biku i Saturna u Vodenjaku: nema prostora za izgovore
6 kolovoza, 2022

 

Vrlo je jednostavno: sve što u Životu srećemo, pokazuje nam je li naše ili nije prema trenutačnoj rezonanciji tijela & duše.

To je onaj osjećaj uslijed kojeg zatitramo NA PRVI TREN. Nije bitno odreagiramo li ekstremno pozitivno ili negativno – naboj je naboj, a njegov intenzitet pokazatelj.

Kako kaže jedna moja klijentica: „na sve svoje bitne stvari u životu, reagirala sam otporom i željom da pobjegnem od njih“. No, nije važna manifestacija, važna je prva reakcija: njena silina pokazuje smjer i je li to nešto za nas.

No, suština je sljedeća – a znamo je već, iz životnih iskustava – neki posao, čovjek, situacija – svide nam se na prvu, ili ne. Kad god pomislimo „ma, učinilo mi se na prvu da je ne, ali evo, sad pričamo pa je da…“ zavaravamo se… naš instinkt zna, kao i naša duša. Momentalna reakcija je jedan od najispravnijih pokazatelja onoga što je dobro, najbolje za nas. I nema veze što kažu drugi, kakvu reputaciju ima neki čovjek, ili obećanje nosi neka ponuda/situacija… za nas – igra samo ono što je zatitralo u nama.

reakcija

Zato je mudro pojednostaviti si Život „hvatajući“ svoj prvi dojam. Nema veze ako se vašem egu ne sviđa informacija, ne ignorirajte je – prvi dojam je uvijek točan. Poštovanjem njega štedimo mnogo energije, i ovog zemaljskog vremena….

Racionalni kriterij nije bitan: primjerice, netko na prvu nije baš, imamo osjećaj da „nešto ne štima…“, ali kroz priču otkrijemo da imamo mnogo zajedničkih tema… i tako se prevarimo. Sjetite se da zajedničke teme dolaze iz mentalnog polja: s mnogo ljudi možemo naći zajedničko sviđanje istih filmova, knjiga… Ali to se ne računa. Jedino što igra jest prvi ENERGETSKI DOJAM, jer on predstavlja rezonanciju cijelih aura. I to vrijedi u svemu – od kupnje cipela do izbora partnera.

Stoga, neka naša hrabrost bude vjerovati si odmah i živjeti iz toga, donositi odluke iznutra, iz prvog dojma. Tada Život uistinu postaje Igra&Avantura, a mi Slobodni od predrasuda razuma i koncepata.

 

Dea Devidas

– čitam karte i pišem o tome što pokazuju i govore. U ovoj inkarnaciji, od svoje pete godine ih proučavam – vizualno, filozofski, simbolički, astrološki, mitološki… ezoterno i egzoterno. Prakticiram jogu, tehnike disanja, meditaciju… život u trenu i u toku, ponekad uz pehar čaja, a ponekad uz kalež vina. Osim s kartama, vrijeme provodim s obitelji, mačkama i stablima.

Više na Elementi.space

 

Foto: Unsplash

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.